Tisdagshockey: Frölunda gästar Hovet - Mika Zibanejad spelklar!

Elitserien 2011/2012
Omgång 15



Djurgårdens IF - Frölunda Indians
Hovet 19.00

DIF tar sig an seriens bästa lag på Hovet!
Seriens bästa lag Frölunda kommer på besök till Hovet ikväll, (ja jag vet att HV71 leder serien) men Frölunda har varit mer stabila än HV71 under serien så här långt. Gästerna från Göteborg på andra plats i tabellen har släppt in minst mål i serien, 25 jämför då det med DIFs 49 på nionde plats. Det blir en oerhört svår uppgift för Djurgården ikväll minst sagt. Mika Zibanejad är tillbaka i laget och är spelklar. Angående Mika så kan vi kan bara hoppas att han kan få fart på en kedja till att börja med och sen laget. Mika är en stor talang och har framtiden för sig men han är ingen frälsare som får DIF att bli ett topplag bara sådär, utan en sak i taget, bara för att göra det klart. Med Zibanejad i laget så hoppas jag att DIFs offensiva spel kommer igång på allvar. För hittills har det varit väldigt blekt och ganska lamt stundtals. Man har oerhört svårt att skapa någonting och de långa anfallen är obefintliga. Det sättet DIF vill spela har jag inte sett i en enda match i år. Jag vet inte om de ska spela som finalsäsongen 2009/2010 eller om Hardy har ändrat spelstil. DIF får inte till några långa anfall och skapar väldigt sällan tryck i anfallszon. Laget går på väldigt knackigt fortfarande men segern mot Modo i förlängning senast får väl ses som ett positivt livstecken och var ett viktigt stopp på den negativa trenden.
- - -
Kvällens match är svårtippad, men jag vill verkligen se Djurgården gå ut och så sakterliga få spelet att fungera och att man tar tre nya viktiga poäng ikväll. Gärna att Zibanejad kommer igång direkt och levererar ihop med laget. Dessutom har DIF revansch att kräva då Frölunda vann senast lagen möttes i Göteborg.

Hovet välfyllt igen
Djurgårdspubliken - Djurgårdsfamiljen står bakom sitt lag i ur och skur på Hovet i match efter match. DIF har inte lyckats bjuda tillbaka så mycket som de vill men trots allt så kommer de om och om igen. Inför kvällens match har det sålts över 7000 biljetter. Grymt.



#93. Mika Zibanejad spelklar mot Frölunda

Läget i lagen:
Djurgården: Mika Zibanejad är tillbaka och ses som ett nyförvärv. Övergångspapprena är ännu inte klara så väldigt ovisst om han spelar mot Frölunda. Andreas Holmqvist är reda för comeback efter att ha missat elva matcher på grund av ryggproblem. Philip Holm är osäker till spel ikväll.
Frölunda: Igår lämnade Toni Koivisto Frölunda. Henrik Tömmernes är långtidsskadad och Per-Johan Axelsson var sjuk senast och i skrivande stund är det oklart om han kommer till spel.


Övriga matcher:

Skellefteå - AIK
Matchen visas 18.45 på 


Brynäs - Växjö
Matchen visas 18.55 på 

HV71 - Linköping
Modo - Timrå

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0