Brynäs IF - Djurgårdens IF 3-2 efter straffar
Mål:Brynäs: Jakob Silfverberg, Daniel Widing, Calle Järnkrok
Mål:DIF: Mario Kempe & Daniel Tjärnqvist
Publik:

Ännu en förlust...men en poäng..
Gör man inte mål på sina chanser så är det väldigt svårt att vinna matcher. Djurgården fungerar inte alls. Idag kom ytterligare en förlust där motståndaren ser ut att göra det enklare än DIF.

Första perioden: DIF la om taktiken inför matchen och satsade på en mer offensiv uppställning med fjorton forwards och sex backar. Inledningsvis var det DIF som satte tryck mot Brynäs direkt, spelet var förlagt i hemmalagets försvarszon men dock utan att skapa några heta chanser. Sen var det här med som tränare Montén stod och sa i TV-intervjun inför matchen klart och tydligt att " vi ska se till att inte ta några onödiga utvisningar för vi vet att Brynäs powerplay är bra. Dessvärre så drabbas DIF av matchens första utvisning. Klockan tickar 65 sekunder innan Brynäs har gjort matchen första mål i just powerplay. Målet var väl föga rättvist men det gäller att vara effektiv när chansen kommer. Tyvärr så verkar just offensiven och komma till avslut vara DIFs största problem just nu. När man väl kommer in i zon så blir det ofta bara en halvchans eller lama avslut. DIF:arna vågar inte, eller tänker för mycket istället för att bara göra. Djurgården vinner skotten med 10-5 i första perioden men när man går in till paus så leder Brynäs med matchens enda mål.

I andra perioden är det tänkt att DIF ska fortsätta på den inslagna vägen, ligga på hårt och fortsätta lägga puckar på mål. Men istället öppnar man sig åter bakåt, Daniel Widing åker ifrån försvaret och två mot noll fintar Widing grundlurar Wesslau som lämnar halva kassen öppen och 2-0 är ett faktum. Retligt enkelt för Brynäs medan DIF inte kan göra mål framåt oavsett om målet är öppet eller inte. DIF försöker att komma runt och komma in på Brynäskassen men det vill sig inte. 2-0 speglar matchen efter två perioder. Brynäs behöver inte förta sig för att behålla ledningen. DIF är inte tillräckligt vasst helt enkelt. Inför sista så finns det bara en väg för DIF och det är framåt. Man måste ha första målet i perioden annars blir det för svårt att vända. DIF är inte bättre än så här just nu och då måste man ta vara på de få chanser och lägen man skapar. Skotten vinner DIF 4-6.
I sista perioden
Övriga matcher
Växjö-HV71 2-0

Frölunda-Modo 4-2
MONSTERvändning av Frölunda i andra perioden när 0-2 blev 4-2 på blott nio minuter.

AIK-Färjestad 2-1

Linköping-Luleå 1-2

Timrå-Skellefteå 1-1