Målvaktslegend hyllas: #35. "The man behind the mask" (Luleå Hockey)

Stor kväll i Coop Arena, Luleå i afton.
Ikväll hyllas en stor målvakt, en legend i Coop Arena i Luleå. Hans tröja #35 ska hissas upp i taket och det med all rätt: Jarmo Myllys eller "The man behind the mask", som han kallades, presenterades med Alice Coopers låt som heter likadant på varje lineup på hemmamatcherna.



Jag har sett detta klippet innan men då bara slagsmålet. Men nu hittade jag hela klippet och får se hur allt börjar. Detta får ses som ett klassiskt klipp när DIFs finurlige Jonas Finn-Olsson snor pucken efter avblåsning, allt endast för att psyka Myllys och få honom ur balans. Det var inte svårt....kolla in detta klassiska hockeyklipp. DIF har passande nog Marcus Kristoffersson, Micke Magnusson, Mattias Tjärnqvist och nämde Finn-Olsson inne som inte tvekade för en fight. Det var efter det alltid infekterat när DIF-Luleå möttes och vi slog ut dem två år i rad i kvartsfinal 2000 och 2001. Båda gångerna med Myllys i Luleåkassen. Fast jag hade älskat att ha Myllys i mitt lag.



#35. Jarmo Myllys var en av Elitseriens bästa målvakter och var en av anledningarna till Luleås hittills enda SM-guld 1996




SM-guld med Luleå 1996



Mål #1 mot Leksand. Jarmo Myllys är en av få målvakter som lyckats göra mål också. Myllys var väldigt bra med klubban och tog gärna chansen om tillfälle gavs att försöka lyfta pucken mot motståndarmålet när de plockat ut målvakten.



Mål #2 mot Malmö IF.

Kommentarer
Postat av: Leif S

Jarmo Myllys var en enorm faktor till de framgångar hans lag hade 95 och 96. En vinnare!

2011-11-24 @ 18:55:25
URL: http://www.betbonus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0