Djurgårdens IF - Frölunda Indians 2-3 efter straffar
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad, Mattias Carlsson
Mål:VF: Mika Pyörölä 2 & Mikael Johansson
Skott: 33-37 (13-12, 13-6, 4-16 3-2)
Publik: 7546 personer

Wesslau räddade en poäng för DIF.

En pinne får ses som godkänt i dessa svåra tider.
DIF knep en poäng hemma mot topplaget Frölunda. DIF var med i matchen och hade kanske kunnat ta både två och tre poäng men Frölunda var lite vassare lite bättre till slut. Matchen avgjordes på straffar där Mikael Johansson avgjorde på den femtioelfte* straffen *(läs den nittonde). DIF tog ledningen två gånger i matchen och ledde rättvist efter två perioder. Sen händer det något, Frölunda vinner skotten med 16-4 i perioden och gör 2-2 helt rättvist och har även lägen att avgöra. Magnus Kahnberg med bara en sekund kvar som Wesslau räddade som tur väl var. Det går fortsatt tungt för DIF som inte har så mycket att komma med framåt som sig bör. Frölunda spelar enkelt i försvaret, enkelt att ta sig upp i banan och skapar mängder av farligheter. DIF däremot har det eller gör det fantastiskt svårt att spela ishockey just nu. Första passet slarvas med nåt så kopiöst och därmed så försvinner anfallsmöjligheten när man gör det svårt för sig. Ändå så spelade man stundtals ganska bra och 2-1 efter två perioder var rättvist så långt. Frölunda var ju tvunget att kliva upp i sista lite mer och det gjorde man rejält, så pass så man vann skotten klart, 16-4 och att det egentligen bara blev ett mål framåt kan vi gårdare tacka Gustaf Wesslau. DIF kan tacka honom än så länge för många av poängen som de tagit men frågan är hur länge han kan stå på huvudet varje match och rädda poäng. DIF måste börja producera och vinna matcher i anfallszonen istället. I förlängningen var det mest Frölunda som styrde och ställde men ju längre matchen gick desto mer luktade det straffar. Straffläggningen var ingen höjdare då lagen hade väldigt svårt att hitta nätet. På den nittonde straffen klev Mikael Johansson fram, överraskade och sköt tidigt och Wesslau var chanslös. DIFs Kristofer Ottosson var tvungen att göra mål direkt efter men Frölundas danska supermålvakt räddade enkelt. Två pinnar till Frölunda, en till DIF. Matchen slut.