Efterrapport från demonstrationerna vid Globen innan matchen igår

Jag hade igår kontakter via en DIF-supporter som var med uppe vid demonstrationen som genomfördes utanför Globen innan stockholmsderbyt. Här kommer


Tomas Hedlunds rapport

- - - - - - - - - - - - - - -

Polisen
Efter matchen gick polisen ut i media och säger att de "inte märkte av demonstrationerna" innan derbyt.

Detta ter sig mycket märkligt då:
1. Polisen samlar upp Djurgårdarnas demonstration och leder den rakt in i folksamlingarna som kommer från tunnelbana och tvärbana vid station Globen. Förvirring och smått panik utbryter bland "vanligt" folk. Barnfamiljer som inte är upplysta blir mycket oroliga.

2. Vid samlingsplatsen för demonstrationen sker någon form av attack och ett flertal demonstranter skadas lindrigt.

Polisen är skyldiga enligt svensk lag att skydda demonstranter som deltar i demonstrationer dom fått tillstånd för. Något man misslyckats med.

Polisaktion Globen
Av den massiva polisaktionen som kostar företaget AIK Hockey AB närmare miljonen, minus introduktionsrabatt, märktes inte mer än att poliserna ställde upp inne i Globen i den andra periodpausen - antagligen för att få alibi för den kommande räkningen. Enbart vid sektionen för Djurgårdens AktivSittplats var det fler poliser än som syntes till efter matchen.

Om Polisen ska ta betalt för sina aktioner ska också det strikta ansvaret för ordning ligga på Polisen och inte på den arrangerande föreningen, som ändå lägger ner mångmiljonbelopp på att upprätthålla ordning på arenan.

Betyg för den första polisaktionen mot faktura får betyget 1 av 10.

/Tomas Hedlund

Följ Tomas på Twitter: DonTomazzo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0