Mål:AIK: Richard Gynge 2, Tobias Viklund, Johannes Salmonsson & Daniel Bång.
Publik: Cirka 12 500 personer

#29. Markus Svensson - Vem saknade Fasth idag?

Rond 2 klart till AIK - DIF Hockey i total kris
Efter att ha sett matchen, såg faktiskt hela utan att stänga av eller kasta ut tv:n så måste jag säga att DIF ser stabila ut. För man har spelat exakt likadant i 20 matcher. Problemet är bara att det är undermåligt dåligt.

Första perioden:
Hemmalaget AIK tar första perioden med 2-0 i mål och är bäst i matchen. DIF stod och sov fram till klockan stod på tretton minuter. Då stod det redan 2-0 till AIK och DIF fick som i alla andra matcher denna säsongen när man väl börjar jobba, göra det i tung uppförsbacke. Spelet jämnades ut och DIF kom mer och mer. Närmst ett mål var Jimmie Ölvestad när han sköt sin egen retur över målet. DIF vinner skotten klart men söte göte vad man har svårt att göra mål. AIK behöver dock ännu inte förta sig och dessutom spelar ersättande Markus Svensson hur stabilt som helst. Alla AIK:are som var nervösa innan borde vara ganska lugna vid det här laget. Skotten 11-18 för DIF i första. Nästa mål blir matchavgörande.

Andra perioden:
Perioden startar och det blir långa spelsekvenser och det är massa Djurgården. AIK försvarar sig men det blir liksom aldrig några klara riktigt heta chanser. DIF har chansen i powerplay men man spelar uddlöst, DIF-spelarna har ingen eld i ögonen, ingen frenesi, ingen energi för fem öre. AIK behöver heller inte i denna perioden förta sig. DIF är där men de har koll på vad som händer och det lilla som händer som kan kallas målchans räddar AIKs nya heta keeper. Glöm hans HV-match där han släppte fem mål i sista. Idag är Markus Svensson säkerheten själv därbak i AIK-försvaret. DIF har inget självförtroende och det blev nog inte bättre när man slarvar bakåt och AIK kan göra matchavgörande 3-0. AIK på väg mot en klar seger om inget hockeymirakel sker i Globen i den tredje perioden. DIF skjuter arton skott i den andra perioden, totalt 32 skott på två perioder men inga mål framåt. Det håller inte och är totalt underkänt. Inte konstigt att DIF trillar ner på kvalserieplats om man förlorar ikväll.

Tredje perioden:
Ingen ändring hände, ingen vändning kom. AIK fullständigt kör över DIF till slut. 3-0 står sig länge innan DIF till slut verkar ge upp och då kommer både ett fjärde och femte mål. Matchen rinner iväg i sista perioden istället för att DIF kommer med en stark vändning. Dessutom så lyckas man inte ens göra mål på AIKs backup Markus Svensson som gick in i kassen i AIK idag när Viktor Fasth var sjuk. Det känns som att det inte finns så mycket att säga för allt negativt som finns att säga har jag väl redan skrivit ett flertal gånger. Men det är en sån frustration som supporter och sitta se sitt lag förlora i match efter match. Jag mår dåligt när jag ser matchen ta slut. 0-5 mot AIK. Mot lillebror, det får bara inte hända. DIF slarvar på banan, många spelare hänger med huvudet och man ser i blicken på vissa att elden inte finns. Någonting är väldigt fel i årets DIF-lag. Det ser inte bra ut och DIF är väldigt snart ett kvalserielag.

Massor av frågor som säkert inte besvaras?
- Hur länge kan Hardy Nilsson vara kvar som tränare, nåt måste göras. Det måste till en förändring. Vad händer i DIFs led högre upp.

- Hardys spelsystem? DIF saknar idag ett tydligt spel, det syns inte på isen, jämför bara med säsongen man gick till final då var det tydligt offensivt spel. Idag är det bara slarv och det går inte se hur DIF ska spela.

- Janne Järlefeldt, sportchefen i DIF måste värva, det måste in minst en spelare av hög kaliber för att röra om i truppen. Det snacket att pengarna inte finns är bara skitsnack. Vill DIF förstärka ordentligt så går det att lösa. Det brukar det alltid göra
- Det här är oacceptabelt och Hardy kan inte sitta kvar om det här fortsätter! Jag är inte för det här med att sparka tränare hit och dit men det här går inte. DIF är på väg rätt ner i kvalserien just nu så nåt måste göras. Nåt rejält!