Semifinal #5: Skellefteå klart för SM-final! Luleå orkade inte..

******************

SM-slutspel 2011

******************

Semifinal #6
Skellefteå-Luleå 4-2

******************




SAIK brottade ner Luleå till slut.

Luleå-Skellefteå 3-4
1-2, 2-1, 0-1
Skott: 26-24 (7-7, 6-11, 13-6)

SKELLEFTEÅ KLART FÖR FINAL EFTER 4-2 i matcher



#44. Tim Erixon drog in matchavgörande 3-4 med tio minuter kvar av matchen.

SKELLEFTEÅ klart för sin andra SM-final i klubbens historia. Senast det begav sig var 1978 och då vann man finalen mot Brynäs och en av de de ledande spelarna då var Hardy Nilsson, Djurgårdens tränare.
Detta efter en uddamålsseger i sjätte matchen lagen emellan. SAIK gör det riktigt bra med tanke på att de låg under med 0-2 och var i sudden i match tre men där klev Erik Forssell fram och ordnade viktig seger för sitt lag. I fjärde matchen stod han åter där som matchvinnare och matchserien var kvitterad. Efter det vände det till svartgul fördel. Femte matchen tog SAIK hem och nollade Luleå. Matchen idag så var det SAIK som klev ut och tog tag i det från början. De svartgula hade 0-2 och 1-3 efter ett par minst sagt tveksamma ingripanden av Luleås målvakt Anders Nilsson. Luleå kom tillbaka och lyckades kvittera och det stod och vägde men då kom det ytterligare ett tveksamt målvaktsingripande av Nilsson i Luleåkassen när Tim Erixons höstlöv dalade in till 3-4. Jag måste säga att det känns rätt åt Luleå. Den här lilla oflyten hade vi eller mitt DIF mot Luleå. Idag fick de känna på samma grymma slut. SAIK såg ut som ett slaget lag nästan efter två matcher men man har verkligen rest sig och gjort det rejält bra. Luleå orkar inte, man rider på ett flyt i början vilket gav tre raka segrar mot DIF innan raset kom, man vann på grund av lite flyt mot DIF. I serien mot SAIK tog man två segrar lite snöpligt men orkade inte hålla emot det sedan.




Det ska ändå sägas att Jonas Rönnqvist verkligen fått ut max av sitt manskap. Det är inget katigt lag på pappret förutom möjligt Abbotts och Niinimaa men sen var det många nykomlingar i Elitserien. Jag gillar Rönnqvist och hans sätt att spela ändå. Han spelar utefter vad han har för manskap även om många matcher varit riktigt tråkiga och sega att titta på. Luleå kan vara i toppen för att stanna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0