Inför Semifinal #3: Nyckelmatcher idag & imorgon

********************

SM-slutspelet 2011

********************

Semifinal #3
Färjestad-AIK 2-0
Skellefteå-Luleå 2-0


***********************

Nyckelmatcher idag- Helgen kan få fram finallagen!
Helgens kommande matcher kan avgöra semifinalerna och få fram två finallag. Det är ju match idag och imorgon, ett intressant upplägg faktiskt. Jag hade inte riktigt koll på men intressant som sagt. Sen tror jag nog att möjligheten är stor att det kommer bli klart med två finallag redan imorgon faktiskt. Storfavoriten Färjestad mot överraskningen Luleå. DET har då ingen tippat vad jag har hört eller läst.

Dagens matcher är nog vad man kan kalla för nyckelmatcher ändå. De två lag som ligger under bör eller rent ut sagt måste vinna idag. Annars hamnar man i ett nästintill ointagligt 0-3 underläge. Som bekant då inget lag i SM-historien har vänt. DIF var ju snubblande nära för nån vecka sen men ack och ve det gick ju käpprätt åt. För AIK blir det en svårare nöt. Man har ingen seger mot Färjestad i år, 7-0 i inbördes möten säger allt. Det är väl kanske det enda som talar för att AIK skulle vinna idag. Luleå däremot har bortaplan men pressen ligger på hemmalaget SAIK som helt överraskande har tappat två raka matcher så här inledningsvis. SAIK är ju storfavoriter och pressen på laget har ökat betydligt. Idag måste SAIK gå ut och göra sitt jobb annars tar säsongen slut i Luleå imorgon.

Färjestad-AIK
Löfbergs Lila Arena 16.00

Matchen visas 15.30 på

Läget i lagen:
Färjestad: Alexander Salak
i kassen och det är bara Christian Berglund som saknas.
AIK:
I torsdags saknades Christopher Heino-Lindberg (långtidsskadad), Josh MacNevin, Daniel Bång och Tobias Ericsson. Bång hoppas spela idag men är ännu osäker. Dessvärre kan det vara färdigspelat för Johannes Salmonsson som slog axeln ur led senast. Josh MacNevin har spelat klart för säsongen
mer den här säsongen och Ericsson fortsätter att stå utanför truppen

--------------------------------------------------------------------------------

Skellefteå-Luleå
Kraft Arena 16.00

Matchen visas 15.50 på

Läget i lagen:
Skellefteå:
SAIK saknade Adam Larsson och dessutom klev Fredrik Warg av på grund av skada. Inför dagens match är det frågetecken på både Larsson och Warg därmed. I övrigt är det bara långtidsskadade Ville Koistinen som saknas sedan tidigare.
Luleå: Senast saknade Luleå Elias Fälth, Janne Niinimaa och Mats Lavander. Åtminstone Fälth missar även dagens match.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0