Semifinal #3: FBK med ett ben i SM-finalen, Domarmiss gav SAIK segern

Färjestad-AIK 4-2
1-1, 2-0, 1-1
Skott: 23-16

FBK mot SM-final, Viktor Fasth är trött
Färjestad står stadigt med ena benet i SM-finalen efter eftermiddagens seger mot AIK. Det var den tredje raka segern på lika många matcher. AIK tog ledningen idagens måstematch men två enkla mål bakom Fasth senare var AIK ett slaget lag. Viktor Fasth går inte att känna igen. Jag tycker 1-1 är alldeles för enkelt trots att det är en dragning men det motiverar jag med att alla spelare gör den dragningen nu, innan var det lång dragning i sidled och backhand. Nu drar man kort och lägger mellan benen och det går ju hem gång på gång. Dessutom tycker jag 3-1 är ett höstlöv till dragskott och det ska Fasth ta med fri sikt och allt. Han missar i de enkla momenten men kan göra svåra räddningar. Nu när Fasth inte spelar på topp så lyser det igenom om hur mycket sämre AIK är än Färjestad. Mot HV var Fasth väggen och det höjde varje AIK-spelare som vågade tro på sig hela tiden. Nu är det ganska ängsligt och inget jävlarnamma. Det går inte mot ett tyngre, vassare och betydligt hetare Färjestad som ändå inte behöver förta sig så mycket. Jag tycker att efter 1-1 var det inget snack om vilka som skulle vinna. AIK kom inte till några farliga chanser utan det var Färjestad som ville betydligt mer. I sista perioden kom inte AIK närmre än ett reduceringsmål. AIK är ett par klasser sämre än FBK och räcker inte till. Färjestad lär säkra sin finalplats imorgon i Globen.

Rejäl domarmiss när SAIK fick avgöra i sudden
Jämnaste semifinalen trots att Luleå hade tvåsegrarsförsprång inför dagens match. Denna matchen blev inget undantag för efter två perioder så var det mållöst. Första målet kom med tio minuter kvar av matchen och det var Luleå som gjorde det. Det var lite hugget om stucket men Luleå spelar smart detta slutspelet. SAIK såg lite tagna ut efter målet men kom igen ganska fort. SAIK var ju tvunget att gå framåt och till slut skulle kvitteringen komma. Ett diagonalpass som studsar på en Luleåförsvarare som studsade rätt fram till en SAIKspelare som kunde raka in pucken till 1-1 med fyra minuter kvar. SAIK ville inte ha en sudden till utan gick för seger de återstående minuterna och var närmast ett segermål med tio sekunder kvar men SAIKspelarens puck gick över. Matchen till en ny oviss sudden death. Det var ovisst länge och väl men idag var det Skellefteås tur att få avgöra men men men vilken rejäl domarmiss framför kassen när Jimmie Ericsson sparkar omkull en Luleåback samtidigt som Erik Forssell avgör för hemmalaget. Det skulle vart en solklar utvisning och jag förstår verkligen Luleås massiva protester, ynkligt att åtta domarögon inte kan se vad som sker. Återigen så