Sanslös spänning när Frölunda fixade biffen ikväll..!

Elitserien 2010/2011
Omgång 54



Djurgårdens IF - Skellefteå AIK 3-1
0-0, 1-0, 2-1
Skott: 31-31 (11-11, 11-10, 9-10)
Mål:DIF: Mika Hannula, Patrik Cehlin, Mika Zibanejad
Mål:SAIK: Oskar Lindberg
Publik:



Matchvinnande mål av "Sillen"

DIF tog tre nya pinnar
Djurgården gick ut mot serieledande SAIK och vann rätt upp och ner. DIF vinner matchen och har marginalerna på sin sida i en väldigt jämn match. DIF får första målet viktigt i andra perioden och kan gå på det. SAIK kommer inte till riktigt som man vill. Mark Owuya spelar riktigt bra i DIF-kassen idag och räddar 30 av 31 skott. När DIF sen får 2-0 i tredje perioden så avgör det matchen lite. DIF gör även 3-0 vilket är spiken i kistan mot ett SAIK som inte orkar komma tillbaka. DIF spelar bra bakåt och verkar ha fått igång sitt försvarsspel som vart allt annat än bra många matcher denna vinter.



Kolla in Mika Zibanejads drömmål när han luggar SAIKs blivande Årets Rookie: Adam Larsson på blålinjen. Riktigt snyggt
.

Kul att se att DIF kan spela bra särskilt nu när det börjar dra ihop sig på fullaste allvar. SAIK hade behövt vinna matchen om man ska ta hem serien. HV tog ju två pinnar och Färjestad förlorade lite oväntat i Göteborg.

Övriga matcher

Frölunda-Färjestad 4-3
Jag sticker ut hakan och säger att Frölunda har klarat sig! För att:
Frölunda klarar sig alltid, oavsett hur illa ute man än är. Nu var det ju värst på många år, kvalserien hotade på riktigt allvar men då vaknar laget till. Vad ska man säga egentligen? Frölunda är utträknat, nere på nio men reser på sig och klarar sig i näst sista omgången av serien. Det är äckligt disciplinerat som en viss Lahtinen sa i ett annat sammanhang för några år sedan. FBK var på gång i slutet av andra men närmre än uddamålet kom man inte. Jag tror att Frölunda klarar det trots bortamatch på lördag. De missar inte denna chansen nu. Så är det bara

Linköping-AIK 1-2
Enormt starkt av Gnaget i Linköping. De vinner tre poäng som är sanlöst viktiga för klubben i detta läget. LHC inkasserar sin andra raka hemmaförlust. Helt rättvist. AIK är bättre än LHC sett över hela matchen och återigen så är Viktor Fasth en av de största anledningarna till att det blev nya Gnagetpoäng.

HV71-Brynäs 4-3 efter sudden death
Båda lagen bjöd på en bra match. Brynäs tog matchen till sudden efter kvittering 3-3 men i sudden var återigen HV starkast och vinner med 4-3 efter Jesper Fasths mål.

Modo-Luleå 0-1 efter straffar
Tungt tungt för laget från Foppaland. En pinne men inga mål idag. Modo står just nu med ena benet i kvalserien. Dessutom åker man redan imorgon till Stockholm för att få träna inför lördagens sista elitseriematch mot AIK på Hovet.

Södertälje-Timrå 5-3
Viktigaste matchen i omgången vinner SSK åter på hemmplan. SSK började bäst och skaffade sig en 3-1 ledning. Timrå jobbade sig tillbaka till 3-3 men i sista tog SSK åter hem spelet. Nu är Timrå borta från slutspel och får spela bort sitt ben från kvalserien. Men då måste det bli seger hemma mot mitt Djurgården på lördag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0