Tämligen enkel seger i Chokladkartongen!

Mål:LHC: Jaroslav Hlinka, Patrik Zackrisson
Mål:DIF: John Norman 2, Josef Boumedienne och Mika Hannula
Publik:
6412 personer

DIF vann enkelt - Widing har en avstängning att vänta

Djurgården tog en skön victoria lite oväntat i Cloetta Center på torsdagskvällen. Det var DIF som tog tag i matchen och det tack vare att man var effektiva. Första målet kom tidigt i powerplay efter mäktigt störningsarbete av Mathias Tjärnqvist framför målet. Han älskar ju att stå där "Tjärna jr". Därefter fortsatte DIF att trumma på. Josef Boumedienne lyfte in ett skott långt utifrån blålinjen som letade sig in bakom Norrena. Det såg inte helt otagbart ut men sikten var nog dålig. DIF hade 0-2 att gå på och idag skulle man inte tappa det. I andra perioden kom två snabba mål till och då var LHC ett slaget lag för dagen. John Norman var på rätt ställe två gånger om och hans kedja med Marcus Nilson och Daniel Widing var riktigt bra idag. Daniel Widing rök ihop med busen Andreas Jämtin i en fight över gammal ost. Fighten slutade oavgjort och båda ut på matchstraff. Det kan bli en längre avstängning att vänta.
I den avslutande tredje perioden försökte LHC komma tillbaka men närmre än 2-4 blev det inte. Visserligen två rätt snygga mål, 4-1 när Hlinka & Hlavac spelade bort Stefan Ridderwall, som var tillbaka i DIF-kassen idag och gjordet en riktigt bra match, trots två insläppta i sista perioden. Samt 4-2 när Patrik Zackrisson satte pucken i tom bur efter överspelad Ridderwall.

DIF visade idag att man kan komma tillbaka starkt trots att man inte imponerat i tidigare matcher. DIF får ändå mycket svårt att nå fjärde platsen men kan spela utan press mot både Skellefteå hemma på torsdag och avslutande Timrå borta på lördag. Vi får hoppas på en så bra placering som möjligt ändå.

Övriga matcher
Frölunda-Modo 3-2
Frölunda vann och tog en panikseger när det behövdes som mest. VF ledde 3-0 men Modo höll sånär på att komma tillbaka och kvittera. Spänningen i botten är olidligt spännande och än kan allt hända.

Brynäs-Södertälje 3-2 efter straffar
SSK gör åter en bra bortamatch och har greppet mot tre poäng. Har inte domaren med sig ikväll heller. Brynäs får ett mål istället för SSK och de lyckas även kvittera till 2-2 och ta matchen till straffar där de snor bonuspoängen för SSK.

AIK-Luleå 1-2 efter straffar
AIK äger matchen men lyckas inte avgöra matchen. Lotteriet avgör matchen till Luleå. För AIK hade tre poäng varit ett måste för slutspel. Nu tror inte jag att AIK klarar det men att de istället får se till att klara sig undan kvalserien. AIK måste vara kvar för svensk hockey och för att DIF ska få spela roliga derbyn även nästa säsong.
Timrå-HV71 2-1 efter sudden

Skellefteå-Färjestad 2-6

Förvånande stor seger för FBK borta mot serieledande Skellefteå. Dessutom innebar segern att FBK blandat sig i diskussionen om seriesegern. FBK tog nu andra platsen för HV71. Kampen om serieseger och prispengar är nu öppen för tre lag.

Timrå-HV71 2-1 efter sudden death
Timrå tog också poäng, därmed tog alla bottenlagen poäng i denna sjuka avslutning av Elitserien som det kommer bli i år.