Kvartsfinal #6: Globen lyfte fram Djurgården till ett avgörande!

***********************

SM-slutspelet 2011

***********************

Kvartsfinal #6
Luleå-Djurgården 3-3

***********************



Djurgårdens IF - Luleå Hockey
0-0, 0-0, 2-0
Skott: 22- 26 (7-7, 11-10, 4-9)
Mål: Mathias Tjärnqvist & Kristofer Ottosson
Publik: 13 850 personer - FULLSATT




Mark Owuya höll nollan - Matchvinnare!!!

En kokande Globen lyfte fram Djurgården!
Det här är en helt galen och oförutsägbar kvartsfinalserie. DIF ordnade ikväll ett avgörande i Luleå imorgon eftermiddag. DIF har kommit igen och sakta men säkert fått igång lagmaskinen Djurgården. Imorgon är det en sanslöst viktig match. Säsongens viktigaste så här långt. Det kan ta slut men det kan också innebära annat. Frågan är hur många mer än jag har lugnat sig sen igår innan nästan nervdaller infaller. Igår var otäckt, skitjobbigt, nervöst. Det gick inte vara still.

Sanningen är frång gårdagskvällen att jag satt upptagen på brorsans surpriseparty i början av matchen men fick ständiga rapporter från en av mina DIF-polare ute i landet. Jag hade full koll att det var mållöst efter två perioder men sen gick det inte hålla sig i från datorn. Så in på brorsans dator och koppla upp matchen. Väl inne och matchen igång så hade det gått åtta minuter av tredje. Stod och kollade och var förvånad över tempot i matchen. Det var fläng över hela banan och av det jag såg så var det DIF som försökte mest. Luleå spelade disciplinerat och tajt och släppte inte en millimeter. . Väl där så skapade DIF ett par chanser och till slut stod han där: Mathias Tjärnqvist som så många gånger förr och styr in 1-0, det kändes lite rättvist. DIF var laget som hade mest puck och spel. DIF fick den viktiga ledningen med åtta minuter kvar av matchen. Matchens avgörande skulle komma strax efter när Bröderna Abbott presenterar sig på helt fel sätt. Den ena brodern slår till en DIF-spelare varpå den andre broderna som brukligt ska dit och hjälpa till. Givetvis resulterade detta i råkurr och sen utvisningar som gav DIF spel fem mot fyra. Luleå med en spelare på botbänken under denna olyckominut. DIF skapar åter tryck och efter en retur kan Kristofer Ottosson raka in 2-0. Luleå är nu tvingat och går all in framåt efter detta men jag tycker att DIF reder ut den stormen väl. Luleå tar timeout och plockar ut Nilsson i kassen men utan att nån vidare forcering. 

Djurgårdsfamiljen lyfte laget!!
Denna kvällen gjorde publiken, Djurgårdsfamiljen, Djurgårdspubliken, Järnkaminerna, Blue Brigade absolut sitt yttersta och stämningen var mer än magisk och mäktig. Man fick rysningar ända in i datorskärmen. DIF lyftes till den höjd som krävdes igår för att vinna och ta serien vidare till en avgörande match. Den spelas på bortaplan imorgon och DIF är redan på plats i Luleå där man nu i eftermiddag genför en lätt träning.

Imorgon kommer bli otäckt spännande och jobbigt...

__________________________________________________________________

Övriga matcher:
Linköping-Skellefteå 4-2 
LHC klarade pressen och kunde vinna en spännande och jämn match till slut. Det blir två ovissa matcher imorgon men en intressant hockeysöndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0