Kvartsfinal #5: Djurgården lever!!! - Färjestad semiklart!

************************

SM-slutspelet 2011

************************

Kvartsfinal #5
Luleå-Djurgården 3-2

************************



Stor Matchvinnare: #30. Mark Owuya

Luleå-Djurgården 0-2
0-0, 0-0, 0-2
Skott: 18-19
(4-9, 4-7, 10-3)
Mål:DIF: Tim Eriksson & Daniel Brodin
Publik: 5398 personer



#34. Daniel Brodin kramas om efter 0-2 i tom kasse.

DIF lever, man tog serien en match till - Fullsatt Globen på fredag
Djurgården lever!! man har rest på sig efter att nästan ha legat ner totalt uträknade. Det trodde jag aldrig, nej säger många du tror ju aldrig på ditt lag. Nej inte som denna säsongen sett ut svarar jag då..men skitsamma. DIF vann ikväll och det var rättvist på nåt sätt. DIF spelade tajt och bra. Stabilt bakåt och inte så många dumma utvisningar. Sen var ju Mark Owuya stabil därbak och såg taggad ut idag. DIF förtjänade flytet och fick det i och med ledningsmålet där Tim Eriksson sprätte in pucken högt bakom Anders Nilsson. Pucken studsade liksom rätt. Då återstod det tio minuter kvar av matchen och en fruktansvärt nervös avslutning väntade. Jag kunde inte sitta still, utan gick fram och tillbaka här framför dataskärmen. Tiden rann emot slutminut, Luleå plockade målvakten och DIF fick tag i pucken och Daniel Brodin var sist på pucken när Pär Ahlbrandt slängde sig för att täcka men det ville sig inte bättre än att han tog pucken med sig in eget mål. 0-2 till DIF och man har ryckt ännu ett tunt men oerhört viktigt halmstrå. DIF visar äntligen att man kan. Men detta var barar en liten skön seger på en lång och lutande uppförsbacke mot målet. Luleå har ju ändå ny matchboll på fredag, fast då på bortais i Globen. Förhoppningsvis utsålt och ett hejdundrade tryck när Järnkaminerna åter ska försöka sjunga för sitt Djurgården mot en ny härlig seger.

MEN

Det är då en märklig serie det här. DIF kommer med tre raka torsk och har kniven på strupen. Seger annars förlust men hemma på Hovet knyter man näven lite och kämpar hem segern. Idag kommer man likadant med ett illa underläge. Ingen seger i Luleå under säsongen och Luleå har hemmaplansfördel. I de tre första matcherna har nästan allt gått emot DIF i stort sett. Eller ja egentligen ingenting förutom ett par skitmål men inte mer. Idag spelade båda lagen tajt matchen igenom men det var DIF som höll i taktpinnen spelmässigt men återigen så är det Luleå som står för de vassaste chanserna. Men på isen ikväll är målvakterna de bästa spelarna: Anders Nilsson och Mark Owuya. Särskilt Owuya som räddar DIF i tredje perioden för hör här: 10-3 i skott men DIF vinner perioden med 0-2 i mål. Det är en märklig match som sagt på så sätt. Matchen bjöd inte på mycket när DIF ändå vinner skotten med ett skott: 19-18. Inte konstigt heller då att det bara bli två ynka mål i matchen och lite äntligen så får DIF något med sig. Man behöver det för fortsättningen definitivt.

NU FYLLER VI GLOBEN! - FULLSATT ska möta DIF på fredag!!
Nu väntar Globen på fredag och kom igen nu alla Djurgårdare och ta er till Globen och fyll arenan. DIF behöver allt stöd de kan få i ryggen mot ett tungt och tajt Luleå. Matchen på fredag kommer bli minst lika jobbig som idag.



Övriga matcher
Färjestad-Brynäs 4-3
Det är nästan att man tycker synd om Brynäs, för de är uträknade men kommer tillbaka men får två sena sura mål. Usch vad tungt alltså.  Brynäs skjuter ändå 17 skott i tredje men FBK har ju det där lilla som AIK hade mot HV till exempel. FBK visar spetsen och förtjänar flytet kanske. FBK kommer gå som en ångvält mot SM-final var så säkra.


Ena semifinalen är därmed klar:
 
...VS...

Färjestad - AIK
------------------------------------------------------

Skellefteå-Linköping 3-1
SAIK är bäst just nu av dem och LHC. Svargula SAIK har två raka segrar inför mötet i Linköping på fredag. Då LHC har kniven på strupen. SAIK är i o med det lite favoriter när man har avgörandet i sina händer men...det känns ändå fortfarande svårt att tippa hur det ska gå men blir en intressant match i Linköping på fredag då LHC måste vinna!

Fredrik Norrenas målvaktstil är för gammal!
En annan sak: Fredrik Norrenas målvaktsspel. Han spelar efter gamla modellen och är inte alls en modern butterflymålvakt. Och om jag inte ser fel så faller LHC på han ibland då han väljer konstiga sätt att försöka rädda vissa skott. Ska LHC ta sig till final och fight om guldet så tror jag att han måste bli en modern målvakt. Hans spel i kassen påminner om en viss Mikael Tellqvist a la 2000/2001.

Är jag helt fel ute eller är det nån mer än jag som reflekterat detta?
Kommentera gärna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0