Kvartsfinal #4: Sista matchen på Hovet för DIF?!

*****************************

SM-slutspelet 2011

*****************************

Kvartsfinal #
4
Luleå Hockey - Djurgårdens IF 3-0

*****************************



Djurgårdens IF - Luleå Hockey
SM-kvartsfinal #4
Hovet 19.00

Matchen sänds på



Sista gången man åker in i Hovet för säsongen ? ? ?

Ödesmatch:

Sista försöket eller sista matchen. Det är inga alternativ, det är ett alternativ. Nyheterna handlar annars om tsunamin och jordbävningar långtbortistan men man får väl lägga lite fokus på det som sker ikväll på hal is. DIF har inte lyckats rubba Luleå. Man säger att man gjorde det bra i lördags men likväl blev det förlust. Det är inte okay. Okay hade vart om man vunnit. DÅ kunde man gått ut och sagt att man är nöjda. DIF är inte sig likt, man skapar inga chanser och det är för mig en gåta, ett stort enda mysterium. Laget krylla egentligen av målsugna spelare som kan och vill göra mål. Men varför händer det inte? Varför kan inte DIF får ploppen ur, Ketchupeffekten? Bra lag förtjänar den där lilla marginalen, det där lilla flytet. Varför kan inte pucken hoppa DIFs  väg? Kan det ske? nej tyvärr..jag tror inte det. Allt tyder på att Luleå kommer knipa ännu en bitter och sur uddmålsseger ikväll igen och totalfiaskot för Djurgården anno 2010/2011 fullbordat..



Jimmie Ölvestad gör comeback ikväll - En liten ljusning i mö
rkret trots allt??

Jimmie Ölvestad gör comeback!
Jimpa kommer med stor sannolikhet göra comeback ikväll i säsongens kanske sista match. Jimpa har kört hårt för att komma tillbaka efter sin operation. Han klev av mot HV den 2 januari och opererades kort efter. Han saknar ju matchtempo och är lite ringrostig men kan tillföra ett och annat i DIFs anfallsspel om han spelar ikväll.

Att notera!
Inget lag har någonsin vänt ett 0-3-underläge till 4-3 i matcher. Rutinerade Nichlas Falk säger att laget är suget på den utmaningen att vinna ikväll och sedan ta match för match. Det skulle vara ett av tidernas häftigaste krafansträngningar. Det intressanta i detta uttalande är också att HV:s Martin Thörnberg säger att är det nåt lag som ska klara det så är det hans HV71. HV har ju 0-3 i matcher mot AIK och fjärde matchen spelas på bortaplan.

Jag tror inte att varken DIF eller HV klarar eller orkar det. Realistiskt sett.

Reflektion:
Ja jag vet att det bara vart negativt snack och gnällande på bloggen mest hela säsongen när det gäller DIF. Men många DIFare med mig säger att laget inte känts igen alls på hela säsongen. Det funkar inte i år helt enkelt av någon oförklarlig anlending

Läget i lagen:

Djurgården - Sjukdomsekymmer och tunga avbräck för DIF: Mika Hannula, Marcus Krüger & Nils Ekman spelar inte ikväll. Men det kan ljusna något på fronten för DIF: Jimmie Ölvestad kan göra en blixtsnabb comeback efter sin skada. Det avgörs nu under dagen om Jimpa finns med ikvällens ödesmatch
Luleå: Niklas Olausson är sjuk och missar kvällens match. Det kommer ändå inte att påverka Lulåe tror inte jag. Backen Elias Fälth saknas för lapparna ikväll precis som senast. Luleå kör annars samma manskap som senast.

Övriga matcher:
Brynäs-Färjestad
Tippa är ju defenitivt inte min grej.

Jag dömde ut AIK såväl som Brynäs men båda lagen, framförallt AIK har vält omkull hockeysverige. Brynäs har börjat streta emot FBK mer och mer. Kan man ta matchen på hemmais idag så kanske också storfavoriten FBK kan komma i gungning. Ibland är det ju små marginaler och det gäller att få dem, eller förtjäna dem.

Linköping-Skellefteå

Fördel LHC med all rätt!
SAIK har inte alls imponerat, för det har snarare LHC tycker jag. Som jag trodde innan så verkar det passa perfekt för LHC att inte ha så stort favorittryck som SAIK har på sig. Det är i år eller aldrig säger man om SAIKs chanser att ta det där efterlängtade guldet. SAIK började lite bättre denna kvartsfinalserie men LHC har kommit tillbaka och vänt pendeln till sin fördel. Ikväll har man hemmamatch, det är ju ett ypperligt läge att ta den nyckelsegern för att kunna ta fjärde vinsten och gå vidare sen. Jag tror detta blir kvällens mest intressant match faktiskt. Båda lagen är jämna, tajta och det är bra matcher.

Kommentarer
Postat av: Elin

Fjärde raka nu!

2011-03-14 @ 15:34:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0