Mål:DIF: Kristofer Ottosson 2, Daniel Widing & Mathias Tjärnqvist
Mål:Luleå: Cam Abbott & Karl Fabricius.
Publik: 8092 personer - Hovet kokade och lyfte Djurgården till seger till slut.

Det står 3-1 i matcher till Luleå

#9. Kristofer Ottosson - två viktiga mål idag!

Djurgårdspubliken gav allt och lite till och det lyfte Djurgården till en livsviktig seger i denna kvartsfinalserie. Stämningen var magisk när de gav järnet i sextio minuter. DIF lyfte betydligt till en högre nivå idag. DIFs slit bar till slut frukt idag. ÄNTLIGEN som en viss radiopratare hade sagt. Det känns skönt tillfälligt. DIF får en chans till i Luleå på svår bortais på onsdag.

Första perioden:
Mardrömsstarten chockade DIF. Det var upplagt för en ny jämn tillställning där båda lagen skulle spela tajt. Men idag var det Luleå som var blixtsnabba med att ta kommandot, man var vakna när DIF spelade bort sig i anfallszon samt att Josef Boumedienne blev knuffad av en framfarande Cam Abbott, det såg misstänkt ut men domarna var som vanligt, blinda som möss. Chockstart för DIF som startade piggt från första nedsläpp med Jimmie Ölvestad i spetsen. Efter målet kom DIF av sig som så många gånger förr och Luleå fortsatte skapa oro. DIF får spela ett powerplay men offensiven fortsätter att vara obefintlig. Ett par minuter senare får Luleå chansen men då sliter sig Kristofer Ottosson sig fri och får inte riktigt avsluta och domaren blåser straff. En straff som unge mindre rutinerade John Norman får chansen att slå. Men jisses vilken totalmiss. En sån dålig straff slår han nog inte ens på träning. Undermåligt att göra så i det läget. Luleå i fortsatt ledning och det håller man rättvist till paus.
Djurgården vinner skotten med 8-3 men ärligt talat det är inga farliga skott ett enda av de åtta. Luleå har tre och ett av dem i mål samt att ett till likväl kunde gått in. Det är en trist sanning.

Domarna ska man ju ALDRIG skylla på....men det är ett par tre märkliga domslut men det blir väl tydligt när man håller det sämre laget. Nu vet jag att ni som inte håller på DIF tycker det men ni bryr er inte så som vi kanske gör så kommer det kommentarer på detta så är de överflödiga bara så ni vet!

Andra perioden
Djurgårdsdominansen är stor
. Matchbilden är likadan, DIF går på anfall så fort man kan men Luleå stoppar och dumpar ner väldigt kontrollerat, ett par gånger kliver man fram och då är det farligt. DIF får till ett längre anfall där man skapar tryck men inte kommer närmre än ett stolpskott. En liten skillnad i DIF idag är att Jimmie Ölvestads närvaro är märkbar, han syns när han är där och han eldar på i båset hela tiden. Han är ju en nyckelspelar för DIF som saknats den senaste tiden. Halva matchen är spelad och matchen består. Luleå spelar lugnt, kontrollerat och har koll på matchen trots att DIF leder skotten med 13-5 i matchen. DIF behöver ett mål och till slut kommer det när Kristofer Ottosson är på rätt ställe och kvittera inför den underbara hemmpubliken.

Tredje perioden:

DIF startar i spel fem mot fyra. Men när man väl får lägena så skjuter man enkla lösa skott på mål som Anders Nilsson plockar som äpple på ett träd. Man saknar det distinkta avslutet. Daniel Widing har vart en rätt så osynlig målskytt för Djurgården denna säsongen men han kliver fram och kommer fri, och då kommer det distinkta avslutet som jag efterlyst och 2-1 är ett underbart faktum tillfälligt. DIF får massor med mera energi efteråt och pumpar på och det börjar lukta 3-1. Men som så många gånger förr så håller inte ledningen. Luleå har en avvaktande utvisning med sig när man har spel i anfallszon och Djurgårdarna går bort sig och Fabbe kan kvittera viktigt för sitt lag. Snöpligt men försvarsspelet bara försvinner där och de får göra mål i tom kasse.
Det är ju så synd att inte DIF kan backa ihop och hålla igen när man fått den viktiga ledningen. Halva perioden är spelad av tredje och det är allt jämt 2-2. Frågan är vilket lag som kommer göra nästa mål för det kommer avgöra matchen. DIF får chansen i spel fem mot fyra med mer än sex minuter kvar. Jag sitter och vill ha ett avslut och då Tjärnqvist pucken och skjuter direkt och gör viktiga 3-2 i powerplay. Tjärnas 17:e kasse för året. Strax efter så drabbas DIF av en onödig utvisning när Daniel Brodin gör en vansinnesgrej och Luleå får chansen att kvittera med fem minuter kvar. DIF reder ut den stormen men det hinner inte gå många sekunder innan domarnöten blåser igen och det ligger en Luleåsplare och lipar. Det är helt fantastiskt vad man är klantig i DIF, man leder med 3-2 och måste vinna men så ser man till att man får spela med en man mindre i återstoden av matchen sånär som på ett par sekunder. Luleå satsar och spelar sex mot fyra när Anders Nilsson lämnar kassen. DIF lyckas hålla emot och får till och med en bra chans att avgöra men då har Anders Nilsson inte hunnit lämna kassen eftersom det kom en avblåsning emellan. Nilsson lämnar kassen återigen och då kan Ottosson få en ny chans och lyfta in segerpucken till 4-2. DIF VINNER med kniven på strupen. Det känns skönt, DIF hade en seger på håll i alla matcher egentligen men man var inte förtjänta eller slet inte tag i den då. Idag gjorde man det och då såg det rätt okej ut.

Sug på karamellen ikväll Djurgårn, från och med imorgon är det full fokus på matchen i Luleå på onsdag!

Övriga matcher
Brynäs-Färjestad 1-2
Aj aj Brynäs. Jag trodde att BIF skulle bräcka FBK idag. Brynäs hade 1-1 och matchen såg ut att gå mot sudden när Rickard Wallin smög fram och petade in 1-2 mellan benen på BIF-keepern när två Brynäsbackar snubblar på blålinjen, det såg rätt roligt ut förresten. Då återstod det 95 sekunder av matchen. Tungt för Brynäs men FBK snodde en smart seger och har jätteläge att en semifinalplats på onsdag.

Det står 1-3 i matcher för Färjestad

Linköping-Skellefteå 0-1
SAIK tar en tung seger, nu visar man oerhörd styrka med att vinna i svårspelade Cloetta Center. Lite klantigt av LHC att inte ta chansen men det var ju oerhört jämt. SAIK tog chansen.

Det står 2-2 i matcher