Kvartsfinal 3: Luleå vinner alldeles för enkelt.

*****************************

SM-slutspelet 2011

*****************************

Kvartsfinal #3
Luleå Hockey - Djurgårdens IF 2-0



***************************************************



Luleå Hockey - Djurgårdens IF 3-1
0-0 1-0 2-1
Skott: 3-5, 17-10, 15-13
Mål:Luleå: Cam Abbott, Mats Lavander, Jonas Berglund
Mål:DIF: Patrik Cehlin
Publik: 6097 personer



Ännu en f........ förlust...

Djurgården en match från semester...
DIF ligger uträknade efter gårdagens tredje raka förlust mot Luleå. DIF ändrade sitt spel inför gårdagens match, att spela tufft på gränsen till fult kan man väl säga för att rubba Luleås nyckelspelare. Man misslyckades i stort sett, visserligen en förändrad matchbild. Men vad hjälper det när Luleås svar på Viktor Fasth: Anders Nilsson åter spikar igen och bara släpper ett mål. Djurgårdens målvakt Mark Owuya har varit lagets bästa spelare för utan honom hade Luleå vunnit ett par matcher med bred marginal. Synd igår att matchen avgörs på ett misstänkt sparkmål. Vissa säger att det var regelrätt men jag är skeptisk. Men sen mest frustrerad att absolut ingenting går Djurgårdens väg. Man är bara ett mål efter, skit i hur spelet sett ut. Luleå kunde ju dominerat matcherna men DIF vunnit med ett mål istället. Det andra är nästan oväsentligt i ett slutspel. Kolla bara på när HV bombarderat Viktor Fasth överlägset men ändå inte vunnit en match. Matchen igår var ju jämn men det var ändå Luleå som vanligt som var det spetsigare laget med att göra målen: Första i spel fem mot tre, DIFs spel kostade för mycket utvisningar. DIF lyckades kvittera i ett eget powerplay och var med i matchen tills det återstod tre minuter då Mats Lavander stannade/vinklade pucken i mål på Pär Ahlbrandts kanonpass. Det är bara att konstatera att Luleå har flytet, eller förtjänat flytet beroende på vilket lag du håller på. Luleå hade ju en videobedöming på Hovet som man fick med sig. Luleå fick ett skitmål som vände matchen istället för att Danne Brodin i ett tidigare läge skjutit 2-0 i tom kasse men där Nilsson fantomräddat med klubban. Marginalerna är med Luleå. Så är det bara. Luleå avgjorde sedan matchen igår i tom kasse när DIF försökt kvittera helt utan framgång.

Ingenting funkade då, ingenting verkar funka nu heller
Jag diskuterade för nån månad sen att jag ifrågasatte vad DIF skulle i ett slutspel att göra just då. Flera raka förluster och ett spel som inte fungerade som det var då. Och jag måste nog återgå till det, för känslan sedan dess har inte varit så man kunde känna nån trygghet i DIFs spel och form inför allvaret som är nu. Jag hoppades att DIF skulle komma igång, vara på tå när det gällde och börjar prestera, göra mål och allt sånt. Jag kan ju erkänna att även om Luleå kändes som en lättare lottning så var det ändå varit svårt att våga tro på nån seger i de här matcherna. Spelet framåt är stundtals obefintligt, man drar på sig onödiga utvisningar och fortsätter förlorar matcher i rask takt. Vet fortfarande inte vad DIF ska göra för att mirakelvända detta debacle som det är på väg att bli. Det luktar totalt praktfiasko om man åker ur i kvarten. Jag menar laget var i final förra säsongen och med laget på pappret borde man kunna ta sig längre än att åka ur i fyra raka vilket det tyvärr lutar åt.

Men ska vi lugna ner oss och försöka se någonting ljust på det här så är det ändå svårt. DIF har vinna eller försvinna imorgon, säsongens viktigaste match på Hovet imorgon. Ingenting annat än vinst gäller eller räknas. Det är bara ett håll som gäller:

** FULL FART FRAMÅT ! ! !

*** Djurgårdens hockeylag måste bara vinna imorgon!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0