Mål:LHF: Stanislav Komarek, Chris Abbott,
Publik: 8094 - Fullsatt - synd att DIF återigen inte kan bjuda tillbaka.

Luleå leder med 2-0 i matcher

Chris Abbotts 1-2 mål blev matchavgörande

Luleås gnetspel gav utdelning idag igen
Fy vad bittert, riktig surt. Väldigt tung. DIF förlorar på hemmaplan, det hjälper inte att DIFs underbara publik sjunger och hejar sig hesa under sextio minuter. Luleå var inte riktigt med i första perioden men efter sitt skitmål i andra så tar man över matchen och jobbar sig ifatt och förbi Djurgården. Igen. DIF har greppet men tappar efter att Luleå kvitterat i andra. Vet inte vad det är som händer men Luleå ökar farten och spelar mycket smartare. DIF kommer inte in på mål trots mycket puck.
Luleå har i och med segern två matcher i ryggen inför hemmamatchen på lördag.

Första perioden: Full fart framåt var det som gällde för Djurgården från start. DIF trummade rejält med fart och fläkt. Första målet kom också tidigt efter fem minuter när Mika Hannula slog in pucken i ett ganska öppet mål. DIF såg väldigt piggt ut till en början och är det bästa laget i första perioden.

Andra perioden: DIF trummar på utan lönsamhet
Liknande bild där Djurgården leder matchen, driver matchen och har mycket puck. Man vänder till anfall så mycket det går och Luleå spelar tight och tätt bakåt. Anders Nilsson gör en kanonräddning när han får klubban på pucken och pucken går inte in i mål när nätet var tomt. DIF har väldigt svårt att få till rena klara chanser medan Luleå när de kontrar gör det riktigt farligt. Som det brukar vara så är det ju så att ett lag kan ligga på utan att få in mål, och så kan spelet vända och andra laget till slut få in pucken. Detta är precis vad som händer när DIF inte är på tå i egen zon, och en Luleåspelare är på pucken och den går in till 1-1. Ett riktigt hemskt skitmål får gästerna från norr och vips så har pendeln vänt. Efter målet har Luleå massor av energi och är det bättre laget. DIF jobbar och trummar men det händer liksom inte så mycket. Man har mycket puck men det blir inga chanser trots att man snurrar några gånger i anfallszonen. Det såg ut lite som DIF tappar energi av att släppt in Luleå målmässigt. Det faller inga mer mål i perioden men det är nu Luleå som är det vassare laget tyvärr. DIF måste komma igång igen, man tappar fart och fläkt efter Luleås 1-1.

Tredje perioden: Luleå smarthet avgör.
Måste bara säga att Järnkaminerna eldar på allt vad de bara orkar i matchen och inledningen av tredje är makalös. De eldar på och eldar på för att få igång DIF på rätt köl igen. De gör vad de kan men istället kommer en kalldusch. Mark Owuya släpper ett märkligt skott och det ser ut som han står och sover. Målvaktstavla, för den pucken ska han ta. Lite surt att det kommer ett sånt mål i detta läget men typiskt för matchen på något vis när det sker. I vilket fall är det en riktig kalldusch men inte oförtjänt av Luleå. Luleå är smartare tätare och spelar med god kontroll på matchen. DIF försöker men det händer ingenting i princip. Efter målet är det så pass tyst på Hovet så Luleåklacken hördes. Hardy vaskar om i femmorna för att få ändring på DIFs spel. Luleå behöver inte förta sig men väljer sina lägen att kliva fram. Tiden rinner åter iväg för Djurgården idag som hur man än försöker inte får till några lägen. Luleå försvarar sig väldigt bra och har full koll på sina motståndare. Frustrationen som jag känner måste vara fruktansvärt mycket värre för spelarna på isen för det är jobbigt att se på när ingenting går DIFs väg. Christian Eklund går in i en fight efter en blockering vid Luleås mål, och han försöker ändå väcka laget men det var tyvärr för sent. Dessutom drar denne Josef Boumedienne på sig en utvisning med så lite kvar av matchen vilket förstör läget att ta ut Owuya och spela sex mot fem. Matchen tar slut och det är tack och godnatt Djurgården kan man ju säga. Två raka förluster är allt annat än godkänt och nu har man satt sig i ett väldigt illa läge minst sagt.

DIF förlorar för att man inte spelar så bra och smart som Luleå gör. Man rår inte på Luleå sett över hela matcherna. Det var likadant i Luleå i tisdags och det såg likadant ut idag. DIF försöker men det fungerar inte oavsett vad man försöker med idag. Luleå har en mur som försvarar samt att man på ett väldigt enkelt sätt spelar sig ur egen zon samt har mycket lättare att skapa chanser framåt. DIF har nu satt sig ett hemskt läge. Två förluster och så väntar match i Luleå på lördag.

Jag har väldigt onda aningar av det här, DIF rår inte på Luleå, man kan inte göra mål o sen läcker man slarvigt bakåt. Det är ungefär så det sett ut många matcher i år. Jag har många gånger på bloggen undrat under säsongen vad DIF ska i ett slutspel att göra när man inte är bättre än så här. Det räcker liksom ingenstans som det ser ut nu. Sanningen är ju den att säsongen kan likväl ta slut på måndag. Otrolig besvikelse...

---------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga matcher

Brynäs-Färjestad 2-3 efter sudden death
Brynäs startade piggt och hade 2-0 men två gånger Bastiansen såg till att FBK kunde ta matchen till sudden death.
Båda lagen skapade chanser men det var FBK som var det bättre laget och kan avgöra matchen. Lycklig målskytt Robin Sterner.

Färjestad leder med 2-0 i matcher

Linköping-Skellefteå 5-1

Det är kvitterat efter en säker femetta av LHC ikväll. LHC var bättre från början till slut och SAIK kom inte alls upp i fas ikväll.

Det står 1-1 i matcher