Kvartsfinal #1: Ovisst inför första fighten men avgör Luleås hemmafördel?

*****************

SM-slutspelet 2011

*****************

Kvartsfinal #1
Luleå-Djurgården

*****************


.....VS....

Luleå Hockey - Djurgårdens IF
Coop Arena 19.00


Nu börjar allvaret!
Ikväll smäller det, slutspelet börjar med den första kvartsfinalen av eventuella sju matcher och DIF börjar på bortaplan. DIF-laget flög till Luleå vid halvtio i förmiddags men jag vet ännu inte vilka som var med eller inte. Laget har haft problem med sjudomar och skador i truppen den senaste tiden. Det blev alltså fyran Luleå som DIF fick som motståndare. Men från och med nu kan vi glömma allt vad placeringar heter. Nu är det cup, nu är det vinna eller försvinna allt annat är oviktigt. Det blir ett tuffare spel och det gäller att både ge och ta men ändå hålla sig iskall i rätt lägen och inte dra på sig massa onödiga utvisningar. Nu är det slutspel! Jag hoppas att Djurgården är redo inför det roliga som komma skall.

Låt kvartsfinalfighten börja!

Läget i lagen:
Luleå: I sista matchen mot Frölunda saknades Janne Niinimaa, Elias Fälth, Pierre Johnsson, Konstantin Komarek och Daniel Mannberg. Inför ikväll så är det klart att Elias Fälth inte spelar. Frågetecknet är för Janne Niinimaa men Pierre Johnsson, Konstantin Komarek och Daniel Mannberg ska vara redo inför kvällens drabbning. Anders Nilsson vaktar målet ikväll.
Djurgården: Stefan Ridderwall är fortfarande sjuk och fanns inte med upp till Luleå, Tim Sandberg är backup åt Mark Owuya. DIF hade stort manfall mot Timrå senast och hade knappt fullt lag. Därför är det osäkert hur laget kommer se ut. Vi kan bara hoppas att det inte saknas allt för många. Men mot Timrå var inte David Printz, Kristoffer Ottosson, Mika Zibanejad, Nils Ekman, Jimmie Ölvestad med.

Så här såg det ut för några år sedan när Luleå-DIF möttes i gamla Delfinen (5/12-2000)


Elitserien-Classic!
Slagsmålet slutade i åtta matchstraff: Mikael Magnusson, Mathias Tjärnqvist, Marcus Kristoffersson, ochJonas-Finn Olsson för DIF. I Luleå visades bland annat målvakten Jarmo Myllys ut, han slogs nog värst.

------------------------------------------------------------------------------------

Övriga kvartsfinaler:
Kvällens huvudmatch:
Färjestad - Brynäs visas 18.45 på

Ska FBK få en lätt resa mot Brynäs. Eller visste de vad de gjorde när de tog Brynäs i kvarten frivilligt? Brynäs går in med en bra känsla mot FBK men bortais i Karlstad är inte lätt. FBK har kommit igång på slutet och det gäller att se upp för Elitseriens bästa forward i Dick Axelsson, som när han KAN och VILL så är han lätt seriens bäste spelare som kan göra vad som helst med pucken.

Skellefteå - Linköping
visas 18.50 på
LHC eller SAIK? Ja det är omöjligt att säga. SAIK är favoriter inget snack om saken efter serien de gjort igår. Men som jag sagt innan. LHC har inte lika stora förväntningar. De har haft lugn arbetsro vill jag se det som och de kan bli livsfarliga tror jag. OM Fredrik Norrena får igång sitt målvaktsspel, då blir LHC att räkna med.

*****************************

OBS! MISSA INTE!:

Missa inte hockeyprogrammet: "Late Night Slutspelet" med Peter Jihde & Johan Edlundsamma TV4-kanal kl 22.30 och på Hockeykanalen.se som går igenom kvällens matcher.
******************************

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0