Mål:Luleå: Pär Ahlbrandt & Sebastian Enterfeldt
Publik: 4881 personer

Luleå leder med 1-0 i matcher

Rättvis Luleåseger mot ett blekt DIF
Första perioden:
Pucken släpps och spelet går igång. Luleå tar tag i händelserna direkt och skapar chanst. Det blir en tekning nästan direkt som Luleå vinner. ett pass och skott och det är 1-0 till hemmalaget efter blott 41 sekunder. Det var inte den starten DIF behövde och resten av perioden blir avvaktande. DIF vinner visserligen skotten 4-5 men det är inga chanser att snacka om.

Andra perioden: I andra är det lite annat spel. Det öppnar upp sig och det är DIF som ligger på med mycket puck i anfallszon men problemet är att de skapar inga som helst farliga chanser. Dessutom får man chansen i fem mot fyra men helt utan att få till något. Luleå sticker upp och är mer farliga i sina möjligheter. DIF drar på sig ett par utvisningar och skapade ett par farliga chanser men Mark Owuya håller DIF kvar i matchen. Luleå vinner skotten 12-8 men DIF känns som det piggare laget. Men det där ledningsmålet känns fortfarande jobbigt inför tredje. Nästa mål i sista perioden kommer vara matchavgörande.

I sista fortsatte DIF trumma på för att få in puckuslingen men Anders Nilsson var riktigt bra i Luleåkassen ikväll. DIF försöker gå framåt hela tiden men Luleå spelar tätt i mittzonen och DIF kommer ingenstans. Sex minuter in så drar DIF på sig ett onödigt lagstraff med sex man på banan. Luleå får chansen i powerplay i ett ganska utsatt läge för DIFs del men man klarar hålla undan. DIF har väldigt svårt att få till en farlig målchans. Luleå stoppar och vänder spelet gång på gång men vkatar sin ledning och gör det bra. Tiden rinner iväg för Djurgården allt mer och inget tyder på en kvittering när Mika Hannula driver upp ett anfall och slänger iväg en puck mot mål från mittlinjen som slinker in under/på Anders Nilsson och rullar in mål. Det är  en riktig tavla tyvärr. DIF har 1-1 med två minuter kvar. Strax efter så är Luleå nere i DIFs zon och trycker på då Josef Boumedienne drar på sig en total idiotutvisning efter en tackling i ryggen med bara 34 sekunder kvar av matchen. Luleå får avsluta matchen i powerplay och in i sudden om man inte avgör innan. DIF lyckas hålla undan och matchen står 1-1 vid full tid.

Inför sudden kändes det som det kunde gå hur som helst, Luleå hade skapat de vassaste chanserna i matchen och DIF var inte riktigt vassa.

Sudden: Plötslig död som sagt, det gäller att vara med när pucken släpps men det verkade vara DIFs problem i periodstarterna idag. Man lyckas ju ta matchen till sudden med blotta förskräckelsen med hjälp av en målvaktstavla men efter 22 sekunder i sudden är också matchen över. Luleå får ett slumpmål när man ska rensa bort pucke men den studsar på en Luleåspelare och in i mål och matchen är avgjord. Tyvärr får man säga att det är lite Josef Boumediennes fel när han tar en vansinnesutvisning med 34 sekunder kvar av matchen. Det får bara inte hända och han måste vara så pass rutinerad så han vet att man inte uppträder så i slutet på en match.

Sanlöst klantigt Boumedienne.

Alldeles för tamt och blekt i DIF idag!
Så här direkt efter så är det ju en rättvis seger för Luleå som trots allt kontrollerar DIF genom hela matchen. DIF spelar inte bra och är inte på hugget så som krävs i en kvartsfinal idag tycker jag. Vet inte vad det beror på men de såg sega och trötta ut på de flesta håll. Det var ynglingarna som verkade piggast men i övrigt alldeles för blekt och tamt idag.

DIFs bästa spelare: Mark Owuya - Han var den ende som kan få godkänt idag. Det säger en hel del.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga matcher
Färjestad-Brynäs 7-3
FBK gjorde ett bra val. Ett enkelt val att ta Brynäs. Idag var det stor skillnad lagen emellan och det blev aldrig nån riktigt match av det i Karlstad ikväll. FBK gjorde det kort med Brynäs. Hemmalaget gick fram till 4-1 och det såg väldigt stabilt ut. Brynäs hade inte så mycket att sätta till emot FBK idag som var mycket bättre över hela banan. Det ska mycket till om inte Färjestad tar fyra enkla segrar mot ett tråkigt blekt Brynäs.

Skellefteå-Linköping 4-3