Hur kommer det att sluta, 55:e och sista omgången avgör allt!

Här kommer morgondagens inlägg lite i förtid för att jag då ska iväg ikväll. Ska tillbringa helgen i skärgården på andra sidan Tjörn några mil utanför Göteborg över helgen och där finns det förmodligen begränsat med internet och dator. Jag hoppas att täckningen räcker så att jag och min blivande svåger ändå ska kunna följa matcherna och kvartsfinalvalet.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Elitserien 2010/2011
Omgång 55



Timrå IK - Djurgårdens IF

Eon Arena 19.00

DIF genrepar inför slutspelet på bortais
DIF satte sig i bussen och åkte mot Timrå (idag fredag) vid middagstid för att sista seriematchen i årets Elitserie. Sista matchen innan kvartsfinalerna imorgon och det är ett desperat Timrå som väntar i sitt "Proppskåp". För DIF gäller det att avsluta så bra som möjligt för att gå in kvartsfinalen på bortais på tisdag med en bra känsla och med självförtroende. För Timrås del är det kniven på strupen. MAn måste vinna för att ha chans till möjlighet att slippa kvalserien. Bottenträsket är rena ormgropen. Det är otäckt jämnt i tabellen och innan lördagens nedsläpp så är det AIK som innehar den sista slutspelsplatsen men därefter är Södertälje, Frölunda endast ynka två poäng efter. Sedan är det Södertälje och Timrå som har 70 poäng och Timrå är sist av dem.

Läget i lagen:
Det är lite osäkert hur lagen spelar men senast mot Södertälje borta hade Timrå sammalag som matchen innan mot HV71. Då saknade man: Juha Pitkämäki, Anton Axelsson, Timo Pärssinen, Pär Styf och Sebastian Erixon är borta från spel.
Djurgården hade inför Skellefteåmatchen hemma senast: Daniel Widing avstängd, Jimmie Ölvestad och Nils Ekman långtidsskadade.


Övriga matcher
AIK-Modo
Årets viktigaste match hittills på Hovet för AIK denna säsongen står för dörren. Ja även för gästande Modo som måste vinna till vilket pris som helst annars blir det kvalserien. Alla AIK-fans borde ju se till att Hovet fylls till maxgräns på lördag för att visa sitt lag sitt stöd. Men det tvivlar jag inte på att de gör. Det kan ju bli en liknande match som mot Växjö Lakers förra året men då stod det ju nåt helt annat på spel.

Södertälje-HV71
500 HV-galningar intar Axa Sport Center. Det är invansion Södertälje på lördag.
North Bank Supporters gör sin årliga resa med en invasion av en arena dit HV åker och spelar. I år är det Södertäljes tur att få besök av onormalt många HV-tokar. Det är en väldigt viktig match för båda lagen. SSK måste vinna för att slippa trilla ner i kvalserien igen. Man kan t o m ta sig till slutspel om resultaten går dem med. Det kommer bli en rafflande match för gästande serietvåan HV71 slås om seriesegern och tänker ge allt för att ta hem densamma. Det kommer bli en hård strid i Axa Sport var så säkra.

Luleå-Frölunda
Luleå säkrade i och med straffsegern i Ö-vik senast sin fjärde plats i tabellen och kommer få ett av de sämre placerade lagen. Men man kommer få slumpen som det heter efter att SAIK, HV o FBK har valt lag. För gästande Frölunda är det av oerhörd vikt att vinna. Göteborgarna har både chansen att ta sig till slutspel om man vinner samt om AIK förlorar. Eller så kan man trilla ner i kvalserien vid förlust och om de andra resultaten går emot.

Skellefteå-Linköping
Ska det bli SAIK som vinner serien och får hemmafördelen genom hela slutspelet? Eller ska LHC sabba det för de svartgula? SAIK vill mer än gärna ta hem seriesegern och kan ha den lättaste matchen egentligen. LHC har ingen placering att spela för men väl en bra avslutning för att gå in i kvartsfinalen på tisdag med en så bra känsla som möjligt.

Färjestad-Brynäs
FBK har häng på seriesegern och vill förstås ta den chansen. FBK måste vinna sen får man hoppas att SAIK och HV tappar poäng mot sina lag. Brynäs lär bli femma men vill inte gå in i slutspelet med en förlust i ryggen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0