Semifinalklart! Djurgårdens fiaskosäsong är över...

*******************************

SM - Slutspelet 2011

*******************************

Kvartsfinal #7

Luleå Hockey - Djurgårdens IF 4-3

LULEÅ HOCKEY KLART FÖR SEMIFINAL!

************************************



#39. Robin Jonsson sköt Luleå till semifinal
Notis:
Robin Jonsson har gjort ett enda mål på tre säsonger.

Luleå-Djurgården 4-3
1-1, 1-1, 1-1, 1-0
Skott: 38-27 (11-9, 9-5 12-8, 6-5)
Mål:Luleå: Joonas Vihko 2, Simon Hjalmarsson, Robin Jonsson
Mål:DIF: Daniel Brodin, Mika Hannula, Mika Zibanejad.
Publik: 6300 personer -
Coop Arena fullsatt för första gången denna säsongen och ja man kan ju bara konstatera att i Norrland tror man inte på sitt lag förrän det börjar gå riktigt bra
- Medgångssupportrar!




Fiaskosäsongen fullbordad - Kvartsfinalspöket är tillbaka.

115 sekunder från semifinal - Tungt. blytungt.
Djurgårdens ishockeysäsong 2010/2011 är över. Den slutade i ett fiasko, utslagna redan i kvartsfinalen vilket är alldeles för tidigt. Marginalerna var inte med DIF när det som mest behövdes. Man stod i semifinal med endast 115 sekunder kvar men Fredrik Claessons misslyckade rensning gav en Luleåspelare pucken och han sköt in i tom kasse, Mark Owuya såg ingenting. I sudden var DIF piggast men då handlar det om att göra mål, inte vara bäst. Luleå hittade nätet men var inte förtjänta av det. Det blev ett abrupt slut och DIF var minst lika förtjänade att få det där målet som Luleå. DIF var målmässigt bäst inledningsvis och gjorde en riktigt bra bortamatch. Luleå var desto bättre än i de senaste två matcherna. Idag kom man ut rejält revanschsuget och satte bra press på DIF i början. DIF tog ledningen tre gånger men Luleå lyckades att kvittera omgående. DIF fick aldrig det där viktiga försprånget som man hade behövt. Det blev aldrig lugn och ro och när man dessutom lyckades kvittera till 3-3, i spel sex mot fyra när Oskar Eklund satt utvisad, så vände man matchen. Jag hade ett litet hopp fram till 3-3 men sen kändes det som att det inte skulle gå och det såg vi ju.

Jag fick ju rätt.

och sen...

.....rätt igen:




Lars Osten Bergström - Du är en feg pajas!


Dessutom hade jag ju äckligt rätt i och med att Luleå gynnades av att göra en feg, väääldigt feg anmälan mot Ölvestad och få den igenom. DIF minus Ölvestad gav åter en förlust. När Ölvestad var med vann vi tre raka och hade han vart med hade vi vunnit och vart i semifinal. Det gör mig så vansinnigt förbannad att Luleå har en sån otroligt feg, osportslig sportchef som bara några timmar innan match slänger in en anmälan, nästan två dagar sen förra matchen. Det är så tråkigt att matchserien inte får avgöras på isen. Jag hoppas eller ja jag vet ju att Luleå ändå inte tar något guld i år, jag tror att DIF hade haft större chans att göra det än det här norrländska mediokra laget.

Alldeles för tidig semester för Djurgården
För Djurgården är det nu semester, en alldeles för tidig sådan. Om man ska sammanfatta säsongen lite snabbt så kan man ju bara konstatera att säsongsavslutet speglade säsongen. DIF har gjort en ganska blek sådan efter förra årets succé. Laget kom aldrig igång eller upp i den kapacitet som fanns om man ska se till spelarmaterial och annat. Nu är det bara att försöka plocka de positiva bitarna och gå vidare. Bygga ett förhoppningsvis bättre lag till hösten då jag vill se att man köper in samma sorts spelare vi tappade förra säsongen. För det lyckades inte Janne Järlefeldt med i år. Dessutom se till att ersätta Marcus Ragnarsson och Nils Ekman som inte kommer spela hockey med Djurgården mer.
___________________________________________________________

Skellefteå-Linköping
3-2
Grattis Skellefteå - klart för semifinal!
SAIK har avancerat i SM-slutspelet efter 3-2 i den sjunde och avgörande matchen. SAIK ägde totalt, LHC var inte med i första perioden, SAIK hade 19-4 i total överlägset. Men ändå stod det bara 2-1 till hemmalaget. I andra fortsatte det med samma matchbild, mycket mera SAIK hela tiden och 3-1 kom på ett skott från kanten. Fredrik Norrena är oldschool i kassen och jag vet inte, men det håller nog inte i dagens hockey. 3-1 målet kommer över axeln där en modern målvakt går ner på knä men Norrena står ju upp. LHC reducerade viktigt sedan i powerplay innan paus. SAIK kunde ändå sen i sista perioden hålla undan, vinna och ta sig till semifinal.

**********************************************************************
SM-SLUTSPELET 2011
SEMIFINALER


...VS...

Färjestads BK - AIK Hockey

...VS...

Skellefteå AIK - Luleå Hockey

Kommentarer
Postat av: Dore N

Kan börja med Norrena... håller inte i dagens elitserie? 2:a i statistiken med hållna nollor, över 91% räddningsprocent under serien (5:a i statistiken) och 92% i slutspelet... tror han håller ganska bra faktiskt.



I tidigare inlägg skrev du att matchen avgjordes med sparkmål från luleå... garanterat mer rättvist dömt mål än när eran junior gjorde det... men enligt dig var väl det självklart tvärtom?



Och tidigare under säsongen sa du att djugården inte förtjänar en slutspelsplats... självklart förändras det efter en okey sista halva, men du blir förbannad när ett lag (enligt dig själv) måste ha Jimmy Ölvestad tillgänglig för att vinna mot ett "mediokert" lag som Luleå... som för övrigt varit bättre än Djurgården under hela säsongen?



Tänkte lite på anmälningen oxå, eftersom det blev en avstängning så måste det ju funnit någon sanning bakom de? Men håller med om att de va fjolligt av dem, speciellt när man sagt att man inte ska anmäla varandras lag utan låta domare m.fl. ta hand om den biten.



Jag håller inte på något av lagen, verken mer eller mindre... Jag hoppas Skellefteå tar hem det i år.

2011-03-21 @ 11:04:44
Postat av: Viktor

Fiaskosäsong är väll nästan o ta i med tanke på hur det gått de senaste åren med undantag för förra året.



Kan hålla med om medgångssupportrar i luleå, men stockholmarna är exakt lika mycket om inte mer medgångssupportrar. Var var järnkaminerna säsongen 08/09, snitt 6000 och 11 i publikligan när djurgården behövde dem som mest?



Angående ölvestad, kan man inte vinna mot ett mediokert lag utan EN spelare, kan man verkligen vinna SM-guld då? Sen håller jag med om avstängningar och allt annat trams som egentligen pågått under hela denna säsong. Måtte hockeyligan få bukt med alla jävla lottoavstängningar och annat trams till nästa säsong.

2011-03-21 @ 16:59:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0