#41. Daniel Widing på väg mot storformen - två mål idag!

Färjestads BK - Djurgårdens IF 3-4 efter straffar
Mål:FBK: Robin Sterner,
Dick Axelsson, Dragan Umicevic
Mål:DIF: Daniel Widing 2, Staffan Kronwall och John Norman

DIF tappade en onödig poäng!
Det är synd att man bjuder bort nästan alla tre poängen, idag var det sju sekunder kvar ifrån att det blivit noll poäng. Nu knöt DIF ihop det i slutet och ordnade två av tre men det är med blandade känslor som jag skriver från kvällens match. Det såg bra ut och DIF hade greppet en liten bit in i tredje perioden fram till Mario Kempes jättemisstag. Nu får man ta med sig att man räddade två poäng och försöka rätta till misstagen man gjorde idag mot Färjestad.

Första perioden: Det var en trevande och försiktig inledning från båda lagen. FBK kom inte ut som väntat samtidigt som DIF heller inte klev fram för att ta över. I slutet på perioden så tuffade det till sig allt mer och en hel del tacklingar, bland annat satte Sanny Lindström in openicehit på Patrik Cehlin som tyvärr fick utgå. Det enda konstiga var skotten 10-3 till FBK som inte speglade perioden alls. Båda lagen hade lika mycket puck och det var ändå Djurgården som skapade det mest farliga.

Andra perioden: Färjestad öppnar starkast och inleder piggt. I en kontring där Tim Eriksson enkelt åker ifrån en FBK-försvarare så blir han fälld. Det är en solklar straff där Tim blir fälld innan backen träffar pucken MEN domaren fegar i vanlig ordning och tar en fjuttutvisning. DIF i powerplay men då drar FBK på sig ytterligare en tvåa. I spel fem mot tre sitter då matchens första mål genom Daniel Widing. FBK har greppet i matchen i detta läget och det sätter ordentlig press på hemmalaget. Målet ger ju Djurgården massa energi och man tar över händelserna på isen. FBK-spelarna är frustrerade och framförallt förre DIF:aren Dick "Bullen" Axelsson som slösar energi på att bråka och mucka. DIF gör 0-2 vilket svider ännu mer så vid tekningen efter så drar Dick på sig fyra minuter när han börjar tjafsa med DIF:s Simon Mittman. DIF leder matchen lite oförtjänt men det gäller att göra mål på sina chanser. Skotten i andra vinner DIF med 14-11.

I sista perioden väntades en anstormning av Färjestad. Men tyvärr är det inte en anstormning som leder fram till att FBK kommer in i matchen utan istället fixar DIF det själva när Mario Kempe lägger en macka framför eget mål där en hemmaspelare enkelt kan göra 1-2. Synd att DIF ska bjuda in FBK i matchen när man har greppet. Reduceringsmålet tänder hemmalaget som tar över. Värst är det ju när släkten är just värst. Dick Axelsson som lugnat ner sig och försöker låta klubban sköta snacket får chansen och gör 2-2 för Färjestad. Efter det rasar allt för DIF som tappar konceptet fullständigt. FBK regerar och jagar ett segermål. Som ett brev på posten så får DIF dessutom en fyraminuters utvisning. Det hinner inte gå mer än några sekunder innan pucken sitter bakom stackars Ridderwall som ser ut som ett levande frågetecken. Han undrar nog precis som hela laget vad som hände. Allt ser ut att gå FBKs väg i tredje efter en stark vändning med 2.39 kvar men DIF:s Daniel Widing vill annat. Det återstår sekunder bara av matchen när han backcheckar, vinner pucken och går till anfall, ett par meter innanför blå så skjuter han ett slagskott som slinker in lite billigt under FBK:s målvakt. KVITTERAT med sju sekunder kvar och det var väl tur det. DIF förtjänade ändå poäng idag känns det som.

I sudden är det DIF som vill avgöra. Man äger hela förlängningen och får även ett powerplay med elva sekunder kvar. Josef Boumedienne får läget men FBK-målvakten räddar. Tiden rinner ut och det blir straffar

John Norman - MÅL
Dragan Umicevic - miss
Marcus Nilson - miss
Robin Sterner - miss
Daniel Widing - miss
Dick Axelsson - MISSAR SOM TUR ÄR!!

Extra skönt för Stefan Ridderwall att han räddar alla tre straffarna. Kampen om målvaktsspaden är hård inför ett eventuellt slutspel