Lördagens matcher: DIF anlände till Luleå igårkväll

Elitserien 2010/2011
Omgång 37


Luleå Hockey - Djurgårdens IF
Coop Arena 16.00




Fyran mot sexan i Elitserietabellen


Revanschsuget DIF mot Luleå?

DIF flög upp till Luleå igår för att på bästa sätt förbereda sig inför kvällens match mot topplaget Luleå. Ett Luleå som överraskat hela hockeysverige får man säga. De var tippade i botten av experterna men Jonas Rönnqvist har lyckats få ut mer än vad alla trodde av sitt spelarmaterial som ändå inte är så vasst. Jag är imponerad ändå, Rönnqvist gjorde det bra med Almtuna och har gjort det ännu bättre med Luleå. Frågan är hur långt det kan räcka i ett slutspel. Visserligen har Luleå dalat lite på slutet men orkar man hålla i nu de drygt 20 omgångarna som återstår så kan det bli ett vasst norrlandslag med i slutsvängen. Slutsvängen ja, frågan är om eller var DIF står när det är dags för slutspel. Det är alldeles för mycket upp och ner. Ikväll skrinnar man in med tre raka torsk i ryggen i matcher som man dessutom inte spelat bra i. Det lovar inte gott men det finns bara en väg och det är UPPÅT och FRAMÅT. DIF är med i bottenskiktet av tabellen och där är konkurrensen stenhård och det skiljer inte många poäng mellan lagen. En seger betyder mycket men en förlust förvärrar situationen. DIF var ju skadedrabbat senast mot Timrå och det har inte blivit bättre. Man mönstrar samma mindre slagkraftiga lag mot Luleå dessvärre men det är nu alla måste kliva fram och ta fram det lilla extra. Det krävs det om det ska bli poäng mot Luleå idag.

Läget i lagen: I Luleå saknas Cam Abbott sedan tidigare. JVM-backen Fredrik Styrman landar i Sverige under fredagen men orkar han spela? osäkert. Målvakten Anders Nilsson är frisk igen och vaktar kassen.
Djurården är hårt skadedrabbat på forwardssidan och det är samma läge inför Luleåmatchen. Mot Timrå saknade s e x forwardst: Patrik Cehlin, Nichlas Falk, Mathias Tjärnqvist, Nils Ekman, Jimmie Ölvestad och Daniel Brodin. Dessutom utgick John Norman efter en bentackling och han finns inte med idag.

Övriga matcher idag:

Färjestad-Timrå
visas 15.30

Södertälje-Brynäs
Linköping-AIK

Modo-Skellefteå
visas 18.25


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0