Krönika: Jag tar starkt avstånd från allt vad läktarbråk heter!

STOCKHOLMSDERBY 4 av 5
----------------------------

L Å T  D E T  B L I   E N  K U L  H O C K E Y F E S T   I   G L O B E N   I K V Ä L L !




Kravaller vid förra derbyt som vi hoppas få slippa se ikväll!

DJURGÅRDEN - AIK
Globen 19.00

Fullsatt Globen, över 13000 åskådare. Låt det nu bli en hockeyfest ikväll. Låt fighten utspelas på isen, låt lagen och spelarna göra upp kampen om vilket lag som är "Bäst i stan". Se nu till att sköta er på läktarna ni som ska dit ikväll. För vi hockeyälskare, som älskar laget, spelarna och idrotten får skit för det ni gör, den lilla klick som förstör, förstör också för alla andra som håller på sitt lag. Jag är så trött på att få skit och massa skitsnack mot sig för att man håller på Djurgården. Förtydligar härmed att jag håller på laget, spelarna och föreningen men vill inte förknippas med folk som förstör Djurgården och Järnkaminernas rykte. Det är beklagligt att det tyvärr finns människor som inte bryr sig om matchen eller idrotten överhuvudtaget utan som bara är ute efter bråk, kravaller och skadegörelse.



Djurgårdens klack Järnkaminerna eller Blue Saints som de hette innan är kanske sveriges bästa klack, eller kanske förresten. DE ÄR SVERIGES BÄSTA KLACK! De visar alltid stort hjärta för laget och sjunger matcherna igenom och stödjer sitt lag, men ändå så får de skit precis som Djurgården som förening så fort det händer något. Då har s.k Djurgårdsanhängare gjort bort sig och då svärtas DIF ner som förening samtidigt som Järnkaminerna får dåligt rykte. Det är så fel så det stinker illa. Klacken och föreningen jobbar stenhårt tilsammans för att tråkigheter inte ska ske, de lägger ner miljoner på säkerheten i kring matcherna. Djurgårdens säkerhetsansvariga lägger ner ett otroligt hårt arbete för att varje match ska bli en publikfest för både fotbollen och hockeyn. Men varenda gång det blir svarta rubriker, i stort sett efter varje derby och många andra stormatcher så glömmer man vilket jobb som ändå ligger bakom, vad man ändå jobbat för att förhindra att sånt här händer. Tyvärr så ballar det ur många gånger och blir kravaller där fans som då "håller på Djurgården" är inblandade och skapar negativa rubriker.




Djurgårdens Jimmie Ölvestad och AIK:s Patrik Nemeth var i TV4:s Nyhetsmorgon och pratade inför derbyt.

Jag hoppas inneligt att kvällens match i Globen blir helt problemfritt där hockeyn på isen är det som får full fokus samt att kampen på läktaren handlar om vilken klack som sjunger bäst och hörs mest!

FORZA DJURGÅRDEN!

Kommentarer
Postat av: Solidad

Kan sätta min högra tutte på att det kommer bli slagsmål ikväll...

2011-01-11 @ 15:29:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0