#41. Daniel Widing - stor matchvinnare med två mål ikväll

Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist, Andreas Holmqvist, Daniel Widing 2
Mål:AIK: Oscar Ahlström.
Publik: 11893 i Globen

Rättvist, och kvitterat i matcher mot AIK, 2-2!
Första perioden: Helt jämn period

Matchen börjar i DIFs produktion. Mycket DIF första fem men dessutom får man återigen första målet viktigt. Återigen Daniel Widing som får öppna derbyt med målskyttet. Men till skillnad från förra derbyt så kommer AIK in i matchen nästan direkt efter DIF:s mål. Matchen jämnar till sig och efter åtta minuter så är det kvitterat. Återstoden av perioden är det jämnt. Båda lagen byter ett par chanser och det är ett oavgjort derby efter första perioden.

Andra perioden: Utvisningarna fällde AIK..

Perioden börjar med slarvigt och hafsigt spel av båda lagen. Fast det är lika jämn som första spelmässigt. Båda lagen har möjligheten att ta ledningen och greppet i matchen. AIK drar på sig fyra utvisningar i andra perioden som kommer att bli avgörande. Andreas Holmqvist sätter först 2-1 i spel fem mot tre och sen när AIKs nye slovak Zednik drar på sig en utvisning så kommer 3-1 genom en styrning av Mathias Tjärnqvist. DIF var något bättre i andra perioden men AIK saknade inte chanser och hade de fått ett ledningsmål så hade nog matchbilden ändrats. Nu blev dessa två mål matchavgörande i längden. DIF tar med sig den viktiga ledningen in i paus.

Tredje perioden: Total Djurgårdskontroll
!
Sista perioden känns som en transportsträcka, känns som jag skrivit det förr men till skillnad att DIF kontrollerar händelserna. Man stänger matchen och låter inte AIK komma tillbaka. Istället så avgör killen som öppnade målskyttet och åter det i powerplay. Daniel Widing gör 4-1 och sätter spiken i kistan.

Segern ikväll var hur skönt som helst. DIF är bättre än AIK egentligen. DIF ska bara vinna över AIK i varje match även om gnagarna knep de två första derbyna. I och med segern ikväll så är det 2-2 i matcher i matchen mellan AIK och Djurgården. Så vilka som är "bäst i stan" avgörs i femte och sista derbyt som spelas den 15 februari. Dessutom fantastisk stämning i Globen där Järnkaminerna åter regerade och sjöng ut Black Army som tystnade helt till slut. Så ska dom tas. Vi vet ju alla att Järnkaminerna är bäst. Alltid oavsett!

Övriga matcher:
HV71-Luleå 3-2
HV har flytet minst sagt i en märklig match. Luleå vinner skotten med 33-22 men.....det är då märkligt hur HV lyckas egentligen, Luleå ledde skotten och var egentligen det bättre laget men ändå var det jämnt och ovisst. Avgörandet kom lite oväntat med bara 36 sekunder kvar när HV71 avgör. Det är väl bara att konstatera att HV definitivt kommit upp i den standard som man vill vara och där man lyckas trots att man inte spelar på top