VS

Rydaholms SK - Diö Hockey 7-8 efter sudden death
1-3, 6-2, 0-2, 0-1
Skott: 41-25 (9-9, 17-7, 13-4, 2-5)
Mål:RSK: Victor Johansson 2, Niclas Johansson, Anton Andersson, Daniel Karlsson, Marcus Korpinen & Sebastian Alfvén.
Mål:Diö: Joel Lundgren 3, Johan Lundberg 2, Tobias Nyberg 2 & Emil Johansson

Publiksiffra: 201 betalande (!!)
(En av de bättre publiksiffrorna på flera säsonger.)

Folkligt och festligt men RSK föll i sudden

Det var riktigt mycket folk i Talavidshallen denna kväll när på bortre delen av läktaren var fylld med en stor hemmaklack som gjorde vad de kunde för att RSK skulle ta tre nya poäng mot gästande Diö. Klcaken drog igång när RSK entrade isen och jag såg många breda smile på RSK-spelarna som nog inte hade väntat sig ett sånt stöd denna kvällen.

Pucken släpptes och matchen var igång. RSK försökte sätta press och ta tag i matchen direkt och fick ett par bra byten där det var nära mål. Första målet skulle RSK ändå göra efter sex minuter när Niclas Johansson hittar nätet. Viktigt med ett första mål och ledning för RSK. Men efter målet så trillar man ner i det här tråkiga spelet när man inte får ordning på pucken utan Diö kan enkelt få greppet. RSK har verkligen svårt att spela enkelt i egen zon och få till uppspelen. Diö vänder 1-0 till 1-3 på tre fatala misstag från RSK-försvaret. Det speglade inte matchen så långt utan Diö var effektivt och tog vara på chanserna. Matchen kändes ändå vidöppen.

I andra perioden kom RSK ut som ett nytt lag, man fick till en snabb reducerinig och var riktigt på gång. Diö låg och lurade när RSK tryckte på och gick på anfall och då skapades det luckor bakåt vilket man högg på direkt. Diö gjorde två snabba mål när RSK inte rensade undan pucken framför egen kasse. Diö var återigen effektiva och ledde återigen med tre mål men det var inte rättvist så här långt heller. Daniel Färdig fick nog efter 2-5 och Jesper Svensson byttes in i hemmakassen. Efter det ryckte RSK upp sig man kände ändå att man var med i matchen på allvar. Det som följde var nog säsongens vändning, årets period eller vad ni vill. RSK reducerade till 3-5 genom Daniel Karlsson efter 12.08. Det tände RSK som hade närkontakt igen sen rullade det på: 4-5, 5-5, 6-5, och 7-5!! Helt makalös vändning, de fyra snabba målen tillkom på 5.28. Tavlan lyste illrött 7-5 efter 18.50. Jag har nog inte upplevt en sån jättevändning på många många säsonger. RSK tog med sig ledningen in i paus. Av förståliga skäl så bytte Diö målvakt i paus. Ett par av målen såg tämligen enkla ut och det ryktades om att målvakten Gabriel Remelin varit ute och slarvat kvällen innan men det förblir osagt.

Matchens bild: tagen av Viktor Rydén
RSK:s Niclas Johansson och Diös Pontus Brobäck småller på varandra i en open ice hit, som tog hårdare på Nicke, men Diöspelaren hade alldeles för många skär som dock inte uppfattades av domarna.

I tredje perioden var frågan om RSK skulle kunna hålla i och knyta igen säcken. Man försökte spela smart och försvara sig och göra det enkelt. Men att spela på ledningen är kanske inte RSKs grej riktigt. Diö får ett tidigt reduceringsmål och får mersmak. Det är jämnt och tajt på isen, lite trevande. RSK vill gärna upp och avgöra matchen medan Diö jagar kvittering. Tyvärr så är nästa mål Diös men det är ifrågasatt. Dels var det en uppenbar offside när Diö tar sig in i anfallszon samt sedan sparkas pucken in. Jag vill nog ha det till spark men enligt vissa andra så var det ingen sparkrörelse. Diö kvitterar till 7-7 och det återstår åtta minuter av matchen. Nerverna är utanpå resterande av perioden när båda lagen går för att avgöra. Diö tar timeout med minuten kvar men det var nog mest för att lugna ner sig och inte slarva det sista. Båda lagen har ett par vassa chanser att avgöra matchen men båda målvakterna håller igen och tar matchen till sudden death. En poäng var så här långt får väl ses som rättvist med tanke på matchbilden. Diö hade ju 1-3 och 2-5 och kom tillbaka till 7-7. RSK däremot vände matchen och kunde likväl tagit alla tre poängen. RSK hade idag stort manfall men kunde ändå ställa tre femmor på isen som gjorde det riktigt bra.

I sudden är det ju spel fyra mot fyra vilket ger mycket mer ledig isyta över hela banan och det är farligt i varje anfall. Diö är laget som är lite vassare och skapar ett par heta chanser och till slut orkar inte RSK stå emot. Diö avgör efter 2.21 matchen död och segern till Diö. RSK får nöja sig med en pinne till slut och det kändes nog som en förlust ändå. Det känns tungt och bittert direkt efter för man hade matchen i sin hand inför sista perioden men klarar inte att knyta ihop det hela. Det ska ju sägas också att RSK hade stort manfall med skador och sjukdomar på nyckelspelare men kunde ändå ställa tre femmor på isen som gjorde det riktigt bra.

Det känns tungt direkt efter för jag och de flesta i hallen trodde och hoppades på att RSK skulle kunna knyta ihop säcken. En poäng får ändå ses som godkänt men det kommer bli ännu tuffare framåt. För om RSK ska bli tvåa i serien för att ha chans till kval så måste man vinna de fyra matcher som återstår: