Försenat inlägg: Viktig trepoängare i Örnsköldsvik på lördagen!!

Djurgården fick jubla ikväll efter en viktig seger!

Mål:Modo: Nicklas Danielsson
Mål:DIF: Baniel Brodin, Andreas Holmqvist
Publik: 7006 personer i Fjällräven Center

DIF mycket bättre än Modo.
DIF tog en skön seger i Fjällrävenbyggnaden på lördagen. DIF höll tätt och var det bättre laget. Första perioden blev mållös och var jämn. DIF tog den viktiga ledningen i den andra perioden och Modo hade svårt att få till det. I sista perioden avgjordes matchen när backen Anders Eriksson drog på sig ett matchstraff vilket gav DIF spel fem mot fyra. Då klev Andreas Holmqvist fram och tryckte in 0-2. Dagen förstörd för Modolaget som ändå reducerade med en minut kvar av matchen. DIF lyckades hålla undan och vinna och ta tre tunga poäng med sig hem från Örnsköldsvik.

Övriga matcher
HV71-AIK 2-1
Det blev en enkel resa för HV idag. Man vinkade ganska tydligt att man skulle vinna idag då man ställde Andreas Andersson i kassen. HV rivstartade med mål efter 33 sekunder, AIK verkade sitta kvar i bussen. HV ökade till 2-0 och såg ut att gå mot segern då. AIK reducerade men idag var man inte på topp och då slår man inte ett ganska säkert HV som gick på halvfart under långa stunder under matchen. Denna matchen var rätt sömnig att se eftersom HV tog ledningen tidigt. Det var klart redan då.

Frölunda-Skellefteå 4-1
VF har vaknat! Ett heltaggat VF gick ut och körde över SAIK de första minutrarna och man fick också två snabba mål som utdelning efter knappt åtta minuter. VF tuggade ner SAIK det såg ganska konstigt ut stundtals. VF spelar ut seriens bästa lag. SAIK reser sig aldrig efter den misära starten utan VF tar tre oerhört tunga och viktiga poäng ikväll. Det var ett bra besked efter debaclet hemma mot AIK senast. SAIK fick sig nog en väckarklocka idag. Första perioden var sevärd men efter VF:s 3-0 var matchen i praktiken avgjord.

Luleå-Brynäs 2-3 e.straffar.
Luleå hade greppet mot Brynäs men matchen gick till övertid. Lars Jonsson gjorde en målvaktsräddning på mållinjen när Luleå skulle avgöra men istället gick matchen till straffar där både Pär Ahlbrandt och Jakob Silfverberg satte ett par riktigt läckra straffar.

Södertälje-Färjestad 2-6