Mål:DIF: Mika Hannula, Marcus Kruger, Andreas Holmqvist,
Martin Thörnberg, Simon Önerud.
Publik: 6499 personer

HV-Classic!

DIF vinner en bra match!
Äntligen får man väl säga igen. Det var längesen nu men ikväll kom DIF ut så som de bör. Det var bra fart och fläkt från första början och det var bara Djurgården i första perioden. HV väldigt blekt. DIF tog ledningen i spel fem mot fyra där Mika Hannula vallade in pucken via Nichlas Torps skridsko. HV kom inte alls upp i den första perioden, DIF höll emot bra. DIF ledde helt rättvist efter första perioden.

I andra perioden kom HV ut som ett helt nytt lag med fart och energi. Man tryckte ner DIF i deras zon och hade 7-2 i skottstatistik men nästa mål som kom var hemmalagets. Marcus Nilson har haft en tung höst och vår men han klev in i handlingen när han plockade ner en puck på offensiv blå men fick den för långt framför sig, HV-målvakten Daniel Larsson rusade och stötte pucken med klubban, pucken flög upp i luften, Nilson rundade Larsson och slog in pucken på tennis. Men det var en misstänkt hög klubba, inget snack om saken. Domaren snackade länge och väl med videodomaren. Efter många om och men så klev han ut och blåste MÅL! så viktigt för DIF. 2-0 stod sig perioden igenom trots att HV hade ett par chanser. DIF likaså men inga mer mål i perioden. HV vann skotten 9-16 och försökte komma in i matchen.

Utvisningarna knäckte HV
I tredje perioden var ett HV-mål ett måste om man skulle ha någon chans till poäng. Att laget från bibelbältet hade snackat ihop sig i pausen var det inget snack om för det tog blott femton sekunder, isen hade ju knappt torkat innan man hade nätat. Ett asplöv från HV-backen Hietanen touchade på Andreas Falk och in i mål. Nu var det helt plötsligt match igen. Frågan var om DIF skulle backa hem eller om HV skulle anfalla för fullt. Svaret blev att DIF istället svarade, man gick framåt och fortsatte jobba och fick tidig viktig utdelning när Marcus Kruger rundade kassen och slog in 3-1 enkelt när Danne Larsson fastnat vid ena stolpen. DIF får ett psykiskt viktigt mål när HV är på gång in i matchen igen. HV71 får sedan chansen i powerplay och efter DIF-slarv så tappar man Martin Thörnberg som slår in 3-2 och så vänder det igen. HV på gång in i matchen. Efter det målet så började det komma in lite nerver i spelet för båda lagen strulade med pucken lite för mycket. I en situation drar Mikko Luoma på sig en utvisning där DIF får ett nytt powerplay. DIF har flytet i spel i numerärt överläge ikväll och det fortsätter. För bara 34 sekunder efter HV:s 3-2 reducering kommer nästa hemmamål som svar på tal. Andreas Holmqvist trycker in 4-2 efter bra jobb av Tjärnqvist framför HV:s målvakt. Efter det målet så kändes det som att DIF skaffat sig matchboll på HV. HV försöker friskt att komma tillbaka men man blir lite för ivrig samtidigt som DIF ändå trycker på med fart och i vissa stunder hänger inte gästerna med. Det resulterar i att HV drar på sig en dubbelutvisning. DIF får spela fem mot tre i två minuter, jätteläge att avgöra matchen. DIF är bra i powerplay ikväll som sagt och nu får man ännu mer utdelning när Nichlas Falk prickskjuter 5-2 och ridå för HV71. DIF går mot seger även om HV får ett tröstmål i slutminuten.

Tre oerhört viktiga poäng ikväll, men ännu mer viktigt var att man spelade riktigt bra. Med full fart och frisk fläkt, aggressivt och man försökte skapa hela tiden när man var i anfallszon. Dessutom var Mark Owuya återigen riktigt bra därbak även om han inte alltid har full koll. Frågan är väl om inte Mark blir etta om DIF går till slutspel?

VIKTIGT DJURGÅRDEN!!
-------------------------

Övriga matcher
Frölunda-AIK 1-2 efter straffar
Frölunda förlorar på hemmais, visserligen en pinne men AIK kniper bonuspoängen på straffar.

Timrå-Färjestad 2-1