Skott: 24-30 (10-8, 6-11, 8-11)
Mål:SSK: Joakim Eriksson, Robert Carlsson
Publik: 4557..inte illa..

Att det ska vara så svårt att vinna mot det eviga bottenlaget!!?
Det är inte acceptabelt att förlora mot kvalserielaget Södertälje. Man mår dåligt men det är så illa. För det blev ännu en pissig skitförlust mot ett årligen vanligt bottengäng. Det är då märkligt. SSK började bäst och hade första perioden i en gring period. I andra var det ungefär likadant och ingen större förändring. DIF vinner skotten i andra men skapar inga heta chanser. De stod SSK för i sina snabba spelvändningar. Frågan var om DIF skulle vakna inför sista perioden men icke. SSK satte 2-0 och efter det orkade inte DIF komma tillbaka alls.

Första perioden: Matcherna mellan SSK-DIF brukar inte var som ett stockholmsderby ska vara, snarare tvärtom. Men idag visade det sig i första perioden litegrand då det var mycket känslor och stundtals grinigt. SSK vassare än DIF som har svårt att hänga med. DIF har inte mycket till eget spel. Inga farliga chanser trots många powerplay för båda lagen. I andra perioden har båda lagen chans i spel fem mot fyra men inga mål. Istället kommer ett SSK-anfall där man bräcker DIFs försvar och gör retligt enkelt 1-0 bakom Owuya. SSK får den start man behöver. DIF har fortfarande inte vaknat till liv i matchen. SSK har god kontroll på matchen trots att DIF vinner skotten. Det skapas dock inga farliga lägen från DIFs håll utan det är SSK som gör det i sina vassa kontringar. 1-0 efter två perioder känns hyfsat säkert i SSK-favör. Får hoppas att DIF vaknar till i sista om det ska bli några poäng.
I siosta perioden spelade SSK säkert bakåt, backade mera hem och säkrade än låg på framåt. DIF försökte luckra upp och kom gång på gång i anfall men man kommer inte till några heta chanser. DIF plockade målvakten vilket ofta är lika med ett mål i baken och så skedde också idag. DIF är inte på tå idag, segt och hafsigt och man skapar inga målchanser. Så får det inte se ut framåt utan deppa ikväll och glöm den här bleka insatsen. Skitförlust!

Övriga matcher
Linköping-Modo 3-5

KVÄLLENS STÖRSTA SKRÄLL!
Modo alltnärmre Kvalserien. Ja det kunde man säga efter första perioden. LHC hade inga bekymmer mot bottenlaget från Ö-vik till en början. 3-0 stod det och stort övertag för hemmalaget och allt var frid och fröjd. Men skam den som ger sig. LHC måste blivit bekväma och trott att man gick mot en säker seger. För i den andra perioden så kommer Modo ikapp efter bland annat två mål av förre Djurgårdaren Nicklas Danielsson. 3-3 inför sista var rafflande. I tredje väger matchen över till gästerna Modo som helt tagit över händelserna. Man leder skotten med 9-2 och får då välförtjänt ledning.

HV71-Frölunda 4-3 efter straffar
HV startade bäst mot Frölunda och såg ut att gå mot ännu en seger. Men göteborgarna, vars tränare är ovänner för tillfället: Kenta och Stephan Lillis pratar tydligen inte med varandra. Det verkar dock snarare tända laget idag än att det syns för Frölunda vänder på steken och leder i slutminuten men HV kommer som vanligt tillbaka och lyckas kvittera. Det var förövrigt 16:e raka hemmamatchen som HV bärgar minst en poäng. Det är en riktigt stark svit som de regerande mästarna har i sin borg. Slutminuterna var rafflande värre och det kunde avgjorts i slutsekunderna men matchen går till övertid men inga mål. Straffar får avgöra igen lagen emellan. Thörnberg avgörr som så många gånger förr.

AIK-Färjestad 0-3
FBK tog en säker seger mot ett sämre AIK idag. Matchen blev allt mer irriterad ju längre det gick. Det gick t o m så långt så de båda målvakterna till slut utmanade varandra. FBKs målis åkte upp och utmanade Fasth men det blev aldrig nån handgemäng. Tung förlust för råttorna.

Brynäs-Timrå 6-4
Målrikaste matchen i omgången. Båda lagen bjöd på anfallshockey från start. Brynäs drog ifrån till 3-1 men Timrå vägrade ge sig och kom tillbaka till 3-3. Men det skulle ändå bli hemmavinst. Matchen slutar 6-4 till Brynäs.

Luleå-Skellefteå 5-2
Väldigt stark vändning av Luleå. SAIK ledde 0-2 och såg ut att gå mot en säker seger men norrbottningarna, björnarna i Luleå vaknade och stod för en stark vändning i andra perioden från 0-2 till 4-2. Efter 5-2 i tredje så dog matchen tvärt. Niklas Olausson gjorde två viktiga mål för sitt Luleå.