Krönika: DIF till slutspel - "Repris på SM-finalen i kvartsfinal?"

Djurgården blev i lördags klara för slutspel trots förlusten mot Luleå. Detta efter resultaten som föll och där AIKs seger i Timrå gjorde så att det blev klart för DIFs del:

Linköping-Frölunda 3-2
Färjestad-HV71 5-2
Skellefteå-Brynäs 6-2
Modo-Södertälje 2-1 efter sudden
Timrå-AIK 1-3
Djurgården-Luleå 2-4

Topp-4 lagen väljer motståndare direkt efter slutsignalen på lördagkväll
På lördagkväll spelas den femtiofemte och sista omgången och direkt efter slutsignalen ungefär runt kl 21 kommer de fyra topplagen i tur och ordning välja motståndare: Skellefteå är serieledare och väljer först lag på plats 5-8. Därefter får tvåan HV71 välja av nåt av de tre lag 5-8 som återstår. Sedan trean Färjestad och så får fyran Linköping det laget som blir över.

-------------------------------------------------------------------


Jag tror att: Åtta i Elitserien just nu är MODO men det är två lag till som slåss om den platsen. AIK och Timrå. Men jag tror INTE på MODO eller Timrå klarar det. För det kommer bli AIK från Solna som blir åtta. Timrå och Modo kommer klara sig från kvalspel och få en tidig semester. Frölunda och Södertälje kommer få åka till Lakerdome i Växjö och möta Lakers och de andra lagen i kvalserien! Det är vad jag tror

--------------------------------------------------------------------


Repris på SM-final i årets kvartsfinal?

För DIFs del så blir det nog en sjätte eller sjunde plats i tabellen. Blir man sjua så blir det tuffast tänkbara motstånd direkt i kvarten. Det skulle innebära att DIF på tisdagkväll i första kvartsfinalen skrinnar in i antingen Kinnarps Arena eller i Skellefteå Kraft Arena. Värsta tänkbara motståndare direkt i en kvartsfinal alltså. Det återstår ju tre matcher i veckan och då möter DIF: Linköping borta, Skellefteå hemma och Timrå borta. Magkänslan just nu säger att det blir sjunde plats och att HV71 kommer välja Djurgården med tanke på att de har 3-2 i inbördesmöten samt att DIF inte vunnit i Jönköping i år.

Det är känslan för tillfället.

DIF har två raka förluster inför morgondagens bortamatch mot Linköping. Sett till de senaste tjugo matcherna har DIF bara tagit poäng i nio av dem. Det ringer inte bra, det låter inte bra alls. Kollar man dessutom hur spelet sett ut så står inte DIF lika starkt som man gjorde när man gick in som serietvåa i kvartsfinalen och fick välja Brynäs. Men som jag sagt hela säsongen så går det inte lipa över spilld mjölk, DIF har tappat bra spelare och har inte lyckats ersätta dem som man velat. Ett par exempel: Mackan Nilson och Nils Ekman kostar dyra pengar men har inte presterat alls egentligen, Mario Kempe, Josef Boumedienne är inte alls så bra som sportchef Janne Järlefeldt vill säga när han värvade dom. Dessutom har DIF haft problem med målvakterna. Mark Owuya bjöd på årets tabbar men har spelat upp sig. Stefan Ridderwall gör ingen kanonsäsong heller. Hela laget har underpresterat egentligen, med det laget man har på pappret så skulle man nog tillhöra toppfyra tycker jag. Men nu är det som det är och det kommer bli tufft men ändå ett intressant slutspel. För grejen är ju att slutspel är ju alltid slutspel oavsett placering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0