Hockeytorsdag: Ödesmatch i Göteborg

Elitserien 2010/2011
Omgång 48



Djurgårdens IF - HV71
Hovet 19.00

Serieledarna på besök!
Tuffast möjliga match ikväll när HV gästar Hovet. DIF måste verkligen upp på tå ikväll om man ska rå på topplaget från Jönköping. Matcherna mot HV är ofta bra och välspelade. HV har kraftigt övertag på DIF efter senaste 6-2 segern där DJURGÅRDAREN Fredrik Bremberg gjorde tre mål och ett ass. Spelet har varit upp och ner och formen har vart därefter. DIF kan inte skryta med att man fått nåt gratis på väldigt länge. Antingen har det varit totalt fiasko eller så har man lyckats spela bra och vinna. En notering är att Djurgården har endast tre trepoängare på de senaste femton matcherna, det är ju inget man skryter med direkt. DIF hoppas jag är väldigt medvetna om vad som gäller för fortsättningen. Jag har väntat på en rejäl höjning och skärpning i spelet under hela säsongen. Niklas Wikegård har helt rätt i sin kritik mot årets DIF: laget har definitivt underpresterat med tanke på det laget man har på pappret. DIFs säsong har varit allt annat än vad vi hoppats på, skulle man missa slutspelet så är ju fiaskot ändå totalt. Årets elitserie är den jämnaste i historien så varje poäng är nu livsviktig. Vid en DIF-vinst ikväll så ljusnar det betydligt men en förlust sätter laget allt mer i träsket. Det är ju åtta matcher kvar att spela med kvällens match och DIF bör vinna minst fyra av dem för att klara sig till slutspel. För jag tror det kommer bli så tajt kring strecken och att det kommer avgöras i sista perioden i femtiofemte omgången lördagen den 5 mars. Så är det bara. Då ska DIF vara klara för SLUTSPEL!

Läget i lagen:
Djurgården
: ställer Mark Owuya i kassen ikväll igen. På skadefronten är det Nils Ekman och Jimmie Ölvestad som saknas.
HV71: HV saknade sex forwards i seriefinalen mot SAIK senast. Till dagens match är det minus en, fem spelare som saknas: Jesper Fasth, André Petersson, Johan Davidsson, Oscar Sundh (febersjuk) och Per Ledin (avstängd). Glädjande så är Jukka Voutilainen tillbaka ikväll.

Övriga matcher:

Frölunda-AIK

Matchen visas 18.40 på  
Kvällens viktigaste match. Två lag som måste vinna, de slåss för sin överlevnad. Vilka vinner? Jag tror normalt sett på Frölunda på hemmais, MEN å andra sidan så är AIK luriga när de spelar borta. Frölunda har många skador. Svårt ändå.

Brynäs-Linköping
Brynäs går mot en ny trea ikväll, man är starka hemma och LHC känns inte lika säkra på bortaplan.

Timrå-Färjestad
Timrå måste vinna, FBK är trygga i toppen och klara för slutspel. Tror nog att Karlstadpöikarna grejar det till slut ikväll.

Södertälje-Luleå
SSK har visat sig starka på hemmais. Det talar för en stor chans till tre nya pinnar ikväll. Dessutom är Petri Pakaslahti tillbaka.

Skellefteå-Modo
Tyvärr men Modo har inget att hämta i Kraft Arena även om Modo slåss för att slippa kval och få spela slutspel istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0