Hockeytisdag: Omgång 50: Mycket på spel

Elitserien 2010/2011
Omgång 50



Färjestad - Linköping


Matchen visas 18.45 på

Kvällens huvudmatch och toppmatch som på nåt sätt kommer i skymundan ikväll då streckstriden är betydligt mer intressant på förhand. Dock beroende på vilket lag man håller på kanske. Ändå är det trean mot fyran i tabellen. FBK är bara två pinnar före LHC och östgötarna går förbi om de vinner. Det tror jag inte Karlstadpöjkarna inte kommer tillåta.

AIK - Brynäs IF
Måstematch för AIK hemma på Hovet ikväll. AIK är lite bättre på hemmais men kvällens motstånd är svårspelat. BIF har ett bra försvar och ett riktigt giftigt anfallsspel med Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg i täten.

Timrå IK - Luleå Hockey

Måstematch 2. Timrå måste vinna, Timrå måste ta poäng. Det är pressade lagen i seriens bottenskikt som slåss för överlevnad. Luleå jagar också en så bra placering som möjligt och tänker göra allt för att ta en trepoängare för att avancera uppåt.

Modo - HV71
Modo vill till slutspel, Modo siktar på slutspel. Men i själva verket så är man närmre att få kvala sig kvar. En match i taget, byte för byte vore väl en bättre målsättning officiellt. Annars är ju risken att man mister hela stycket. Eller? HV71 är klart för slutspel och för deras del gäller bara en sak: att göra allt för att vinna serien före Skellefteå. SAIK har SSK hemma, stor risk för hemmaseger. HV måste nog också vinna.

Skellefteå-Södertälje

SSK är åter illa ute denna säsongen. Visserligen hade man en viss uppryckning för några matcher sedan men nu är det sig likt. SSK mot missat slutspel och riskerar kvalseriespel. Nu är det annat för laget som kommer till match ikväll med fyra raka förluster. Dessutom att möta SAIK på bortais talar inte för någon lätt match. SAIK ska manövrera ut SSK rätt enkelt ikväll tror jag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0