Djurgården bäst i stan! 3-2 i matcher!!

Elitserien 2010/2011
Omgång 45



Matchvinnare: #51. Mika Hannula avgjorde i straffläggningen.

AIK - Djurgården 1-2 efter straffar
0-0 0-0 1-1 0-0 0-1
Skott: 18-30 (4-7, 8-10, 5-7, 1-6)
Mål:AIK: Johannes Salmonsson
Mål:DIF: Andreas Holmqvist Mika Hannula
Publik: 12 400 personer



Slutsnackat - DIF bättre än AIK i stan!

DIF tar två viktiga poäng ikväll när man besegrar AIK på straffar i det femte och sista stockholmsderbyt i år. Måste ändå säga att det var längesen jag såg ett så här välspelat derby. Det var kamp kamp kamp från första nedsläpp till slutsignalen i sudden. Matchen var mållös och det bjöds inte på mycket chanser. Första målet kom efter sju minuter in i tredje och det var en gammal Djurgårdare: Johannes Salmonsson som hängde med upp i ett anfall och avslutade i tom kasse efter ett läckert pass. Då kändes AIK laget som skulle knipa det längsta strået. Men DIF vägrade ge sig och man visade stor moral genom att fortsätta kämpa stenhårt och till slut kom en kvittering. Andreas Holmqvist smyger upp från blå och trycker in viktiga 1-1. Det målet kändes oerhört viktigt för Djurgården. Man verkade nöjd med att ha räddat en poäng efter det och matchen gick till sudden. I sudden var det bara Djurgården men tiden gick för fort och inga jättechanser. AIK hade en möjlighet i slutsekunden.



Mark Owuya - stabil i kassen och en av matchvinnarna ikväll!

På straffarna så klev först John Norman fram och satte pucken i sjätte maskan i krysset bakom Fasth. AIKs Ahlström sköt på Owuya i nästa. Mika Hannula kom in näst och tog fart, siktade och sköt i krysset bakom en chanslös Fasth. AIKs specielle sniper Richard Gynge gjorde som han brukar med ett snärtigt handledsskott i krysset bakom Owuya. Mika Zibanejad fick sen DIFs tredje och han satte pucken i överliggaren och matchen levde. Men AIKs skytt missade när Mark Owuya räddade och ordnade segern till Djurgården!

D J U R G Å R D E N  Ä R  B Ä S T  I  S T A N. Slutsnackat Gnagare!

Övriga matcher:
Skellefteå - HV71 5-3
Därmed så är serieledningen lika igen. SAIK var spelmässigt det bättre laget i Jönköping senast men HV var äckligt effektivt då. Idag fick man gruvlig revansch och mycket tyngre än ett skadedrabbat HV. SAIK drog ifrån till 4-1 men HV kämpade sig tillbaka till 4-3. Men det var ändå SAIKs match, stor matchvinnare var Mikko Lehtonen med två mål. Otäck skada på Jusso Hietanen som fick en klubba i ögontrakten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0