Div.3: RSK avslutade med seger och tog tredje platsen!

Skott: 26-29 (6-9 10-14 10-6)
Mål:RSK: Sebastian Alfven, Jim Sköld, Daniel Herrlin
Publik: 200 personer i Talavidshallen!

Härlig RSK-seger i avslutningen!
RSK avslutade på bästa möjliga sätt genom att besegra Lenhovda med 3-2 inför 200 personer i Talavidshallen. Det blev ändå en bra avslutning på våren, man nådde sånär en playoffplats men laget ska ha en stor eloge för vårens spel. Hösten var tung och inte speciellt kul för laget. Väldigt skoj att se idag att man knöt näven och visade stort hjärta och vinna sista matchen. Det betydde dessutom att man knep tredje platsen i tabellen.

Matchen: Rydaholm gick ut i början av första och spelade väldigt övertygande och ägde de första tio minuterna totalt. Hade inte Lenhovdas målvakt stått för ett par fina räddning kunde det mycket väl ha blivit ett par snabba ledningsmål för RSK. Men i samband med Rydaholms första utvisning så tappar man spelet totalt, till stor del beroende på att man får spela dubbla boxplay i följd men dessa två klarar man dock ut. RSK:s Sebastian Alfén lyckas istället med att göra första målet i boxplay på en kontring, efter ett läckert avslut rakt upp i högra krysset. Glädjen blir dock kortvarig, några sekunder efter att RSK blivit fulltagliga gör Lenhovda 1-1. Efter målet så var det gästerna som anföll men 1-1 står sig till paus.

I andra perioden hinner publiken knappt upp på läktaren innan Daniel Herrlin stänker in 2-1 för RSK. Perioden forsätter med väldigt böljande spel och det svänger fram och tillbaka, inget lag som övertygar till början men sedan spelar Lenhovda upp sig ordentligt och dem skapar en hel del, målvakten Daniel Färdig gör några fina räddningar och håller RSK kvar i ledning. Det bjuds på mycket fart och fläkt och en hel del fina smällar! Med drygt fem minuter kvar av andra får Jim Sköld in den viktiga 3-1 pucken efter hårt arbete framför mål, Lenhovda protesterar vilt och menar att pucken var blockerad men det är utan tvekan mål. Väldigt orättvist men otroligt skönt då Rydaholm var nerpressade ganska ordentligt precis innan målet föll. Strax efter får RSK även ett vasst tre-mot-ett-läge och passningarna går fint men tyvärr ingen utdelning. Lenhovda får strax efter detta ett friläge men Lenhovda-spelaren är darrig och skjuter högt över. 3-1 efter två perioder och RSK i förarsätet.

I sista perioden börjar det återigen lite böljande och Lenhovda drar efter tre minuter på sig en utvisning men det slarvas bort, istället kontrar gästerna och gör viktiga 2-3. Jämnt och fortsatt svängigt och det bjuds återigen på något friläge men ingen utdelning för något av lagen. I mitten av perioden börjar Lenhovda bli allt desperatare och man spelar aggresivt och ganska fult vilket resulterar i mycket känslor med utvisningar som följd för bägge lagen. Lenhovda drar tyvärr det längsta strået i att vara osporstliga och jag tycker att domare Nilsson är väl snäll som bara visar ut en enda spelare i Lenhovda, på en tiominutare. I utvisningsbåset fortsätter han dessutom att ta ut sina aggresioner mot funktionärerna. Det är ju helt oacceptabelt och tyvärr bara pinsamt för spelaren och Lenhovda. Mycket tråkigt!

I slutminuterna hettar det till ordentligt vid några tillfällen och ännu mer utvisningar som följd. Jag kunde nästan syna en tår i ögonen på vissa Lenhovdaspelare då RSK-Klacken som vaknade i slutet av matchen hånade dem litegrand. Lenhovda drar på sig massor med utvisningsminuter här i sista perioden. Tråkigt slut på en annan mycket bra och underhållande match.