Blekt och undermåligt i Gävle, ännu en förlust mot Brynäs

Mål:BIF: Niklas Andersén, Andreas Dackell
Mål:DIF: Daniel Brodin.
Publik: 8 286 personer

Brynäs tog sin femte raka seger - är riktigt på gång!

Ännu ett bottennapp i Gävle.

Jämn första period men sen var det Brynäs som styrde oxh ställde i matchen. DIF startar piggt som vanligt några minuter men får ingen utdelning och sen trillar man tillbaka. DIF kommer fortfarande inte upp som man vill spelmässigt. Brynäs får första målet och det är inte vad DIF behöver. Dessutom får Brynässpelaren åka slalom mellan hela DIF-femman samt sätta pucken enkelt bakom Owuya. Den synen är typisk för DIF i år. Andra lag gör det ofta enkelt mot DIF som har så förfärligt svårt i år. Hemmalaget får mer energi efter målet och tar över matchen mer och mer. DIF kommer inte upp alls efter det. Brynäs gör tvåan i början på tredje och matchen är i praktiken avgjord. Tung uppförsbacke för DIF. Daniel Brodin väcker ett litet hopp med cirka fyra minuter kvar men närmre än så kommer man inte. Brynäs håller undan och vinner tre tunga viktiga poäng.

DIFs form faller åter neråt igen efter säsongens sextonde förlust. Jag blir inte klok på årets upplaga av Djurgården. Man spelar nån enstaka match som förra säsongen. Men det har mest sett ut som det gjorde för två år sedan då det blev missat slutspel för tredje året i rad. Då hade man svårt att spela eget spel och levde på misstag och kontringar. Kvalitén i år är inte lika stark som förra säsongen men man hoppas ju att det ska vända, att spelet ska bli stabilare och att man hittar rytmen. Idag fick man mest spela försvarsspel och stoppa BIF-anfall.
och jag säger det igen, om DIF ska spela slutspel så måste man kunna prestera, ha ett eget spel, inte slarva bakåt och göra mer mål framåt. Avgöra matcherna när man kan. Annars blir det fyra raka i kvarten och sen semester. Var så säker!

Det är en konstig säsong DIF gör...alltså.

HV71-Skellefteå 6-4
Mycket talar ju för att serien går till de regerande svenska mästarna som ikväll slog SAIK komfortabelt. Det var en målrik match där HV var effektiva. SAIK vann skotten men det hjälper ju inte om man inte gör mål. HV ryckte i andra perioden, SAIK kom tillbaka men i tredje säkrade man segern med två mål av Jusso Hietanen.

AIK-Södertälje 3-2
Viktigt är nog nyckelordet. AIK tog tre livsviktiga poäng när man slog SSK med 3-2 efter att ha vänt underläge 1-2. AIK spelar ingen bra hockey, SSK var bättre spelmässigt men gnagarna kämpade och slet och fick välförtjänt utdelning. Dessutom spelade en halvpigg Viktor Fasth, det syntes att han var sjuk senast igår. SSK pressade för en kvittering men AIK höll undan till seger.

Färjestad-Modo 3-2 efter straffar
Modo tog en poäng men det kunde vart tre likväl. FBK kom tillbaka tack vare Dick Axelssons solomål fram till 2-2. FBK knep sen bonuspoängen på straffar. Viktig poäng för Modo ändå.

18.30
Timrå-Frölunda 4-2
Timrå rivstartade med två snabba mål, Frölunda ser nervösa ut och är definitivt ett lag helt utan självförtroende. I sista perioden fick man till två mål och vann perioden. Det får man ta med sig in i uppehållet. Det är många lag som får fundera och ladda om vad man ska göra för att klara av slutspurten. Kan tänka mig att det är flera tränare som har svårt att sova om kvällarna.

Linköping-Luleå 2-1
Luleå var säsongens överraskning i början. Ledde serien med ett lag som inte var tippat i toppen. Nu känns det som allvaret kommit ikapp Luleålaget som parkerar på sjätteplats, blott åtta poäng ner till ingemansland. Jag tror att Luleå är i princip klart för slutspel ändå. Tror också att Brynäs förstärkte sina aktier ikväll.