Omgång 46

Djurgårdens IF - Färjestads BK
2-0, 3-0, 0-1

Skott: 28-28 (8-15, 15-7, 5-6)
Mål:DIF: Marcus Kruger, Mika Hannula, Tim Eriksson, Mika Zibanejad & Christian Eklund
Mål:FBK:
Rickard Wallin
Publik: 6577 personer

Äntligen!! - Jubel på Hovet efter femettan mot Färjestad!

ÄNTLIGEN SEGER IGEN!!

DIF knep äntligen en trepoängare och som man gjorde det. Man rivstartade hemma mot Färjestad ikväll. 1-0 kom efter tre minuter, och när Mika Hannula dundrade in 2-0 efter sju minuter tog Färjestad timeout. Men det gav ingen som helst effekt. För direkt i andra så gör DIF 3-0 och 4-0 som rena ketcupeffekten. FBK byter ut seriens bäste målvakt, det såg man inte skymten av ikväll dock, och in med Christoher Nilstorp som inte hann ställa sig till rätta innan första pucken, första skottet låg bakom honom i nät ditprickat av Christian Fimpen Eklund. 5-0 betydde det och matchen var avgjord för Djurgårdens fördel. Efter det så var det bara en sträcka mot matchslut. Färjestad var ofina nog att spräcka Mark Owuyas nolla i spel fem mot tre. Ja just det, domarna hade då en konstig nivå för de plockade många konstiga skitutvisningar. Man tog för skitsaker i en match som inte var ful på något sätt.

DIF tog äntligen en seger ikväll och det var lite proppen ur samtidigt som man spelade med fart fläkt och frenesi långa stunder och då hade FBK svårt att hänga med. Segern var hur rättvis som helst. FBK var aldrig riktigt nära. Nu får spelarna suga på detta ikväll. På lördag är det en sexpoängsmatch mot Brynäs på bortaplan. Det kräver en rejäl urladdning för seger där.

Födelsedagsbarnet och jubilaren Nichlas Falk fick sin present: Tre poäng mot Färjestad som på beställning,

STORT GRATTIS ÅTERIGEN NICHLAS på din födelsedag!!

Övriga matcher

Skellefteå-AIK 6-1
SAIK vann rättvist inget snack MEN: Spelar man Björn Bjurling i kassen så får man skylla sig själva. Då förlorar man. När ska Roger Melin inse fakta??

Modo-Timrå 3-4
Modo spelar bort sig själva. Timrå vaknade till liv och tar en oerhört viktig seger.

Linköping-Södertälje 4-1
SSK är inte samma lag på bortais. Det såg vi idag igen. LHC styrde matchen från början till slut.

Frölunda-Brynäs 2-4
Frölunda går inte mot ett slutspel. I varje fall inte efter dagens match. Brynäs vände matchen och vann. Gävlelaget börjar bli sega och jobbiga att möta. En outsider kanske?