Mål:DIF: Mika Zibanejad, John Norman
Mål:LHF: Niklas Olausson, Pär Ahlbrandt, Sebastian Enterfeldt, Cam Abott.
Publik: 8094 - FULLSATT på Hovet

Alldeles för dåligt Djurgården
Djurgården har återigen hamnat i en djup dipp. Luleå ägde DIF trots att det blev hemmaledning med 2-0 efter sju minuter. Men sen var det roliga slut. Luleå kämpade ner ett slarvigt och ganska lamt Djurgården. Andra och tredje perioden var bara Luleå mot Mark Owuya som tyvärr ikväll var mänsklig. Han skulle haft ett par puckar istället för mål. Dessutom skulle kanske DIF avgjort matchen i slutet på andra när man hade spel i powerplay. Men tyvärr så höll DIF alldeles för dålig nivå idag. Jag trodde man var revanschsugna efter den pinsamma förlusten mot SSK men icke. Nu får laget ta sig en stark funderare på vad man vill med resten av säsongen. Det ser ju ut att bli slutspel men väl där gäller det att kunna prestera när det är som viner som värst.

Ganska dåligt Djurgården på isen idag som inte kunde bjuda publiken som fyllt Hovet idag. Det krävs en rejäl uppryckning i fortsättningen.

Timrå-AIK 1-3
AIK är bättre än Timrå inbördes sett denna säsongen. Idag vann Gnagarna helt rättvist i Proppskåpet. Mållöst efter första men sen tog AIK tag i det. Timrå kvitterade AIKs ledning men en av matchens lirare Oscar Steen satte 1-2 bara minuten efter. När AIK sen ökade tilll 1-3 genom Steen så var saken klar. Men matchens största lirare på isen ikväll var..som vanligt Viktor Fasth! Elitseriens bästa målvakt, synd bara att han står i AIK..

Skellefteå-Brynäs 6-2
Inget snack från början till slut. SAIK ägde, skaffade sig 3-0 och då var Brynäs ett slaget lag redan.