Krönika: Vad hände Djurgården?


Tim Sandberg fick hoppa in efter 3-0 men det hjälpte inte alls.

Skellefteå - Djurgården 8-1

Återigen så sitter man och undrar vad det är som händer med årets DIF-lag egentligen? Läs raden liksom,det är skräcksiffror att se och läsa som Djurgårdarsanhängare. Här gick man och var lite mer förhoppningsfull än vanligt inför den svåra matchen mot SAIK men vad hände? Istället för att DIF skulle lyckas med en liten bragd och vinna dels mot topplaget SAIK på bortais, dels ta andra raka segern så blev det åter ett rejält bottennapp. Det blev t o m den största förlusten sen 1998 då man föll mot Leksand borta med 10-2, då tränare Mats Waltin vägrade ta timeout och målvakten Tommy Söderström gjorde det i stället i ren protest. Hardy tänkte snabbt, tog timeout och bytte Wesslau och in med Sandberg. Men vilken otacksam uppgift för Sandberg i DIF-kassen. DIF fick sig en rejäl käftsmäll direkt och var efter 3-0 redan ett slaget lag. Signalerna från många spelare efter det var som på ett pojklag som redan innan visste att de skulle förlora. Ingen kommer upp i standard, samtliga förtjänar underbetyg då DIF är aldrig med i matchen.

Det måste vara fruktansvärt jobbigt att åka en dag i förväg, bo på hotell och vara iväg så här och sen gå ut och bli direkt överkörda. Snacka om waste of time eller? när man inte försöker göra det bättre. Det går inte gå in så här i varje matchöppning förutom Brynäs hemma då det var DIF som öste från början. Denna storförlusten ger ännu ett tecken på att DIF inte mår bra. Hade man gjort det så hade det inte sett ut så här, man hade inte vart med i kvalserie/ingemanslandsträsket. Givetvis är ju målet slutspel men sanningen är ju den att DIF kommer få ett rent hälsingland att ta sig dit överhuvudtaget om man ska vinna någon match men sen förlora på det här sättet i match efter match.

Läste idag att sportchef Janne Järlefeldt letar backförvärv..?! ja visst nu har man skador på nyckelbackar och tror inte på sina utlånade backar i Kim Lenhammer och Erik Gustafsson. Jag tycker man ska försöka hitta en målgörare också eller istället. DIF gör alldeles för lite framåt och har ingen pålitlig gammal räv som vet hur man gör. Pontus Åberg i all ära, Marcus Nilson likaså men det har återigen i år inte motsvarat förväntningarna. DIF måste ersätta Nisse Ekman för det  har man inte gjort, eller det har inte lyckats med en junior som DIFs sportkommité trodde och hoppades på.

Gustaf Wesslau ser ut att vara lite sliten, dessutom så är dessvärre Tim Sandberg ingen hållbar backup
vad det verkar, i alla fall inte i det han har fått visa upp. Vet inte om det beror på att han inte fått chansen tillräckligt men en målvakt måste leverera direkt för att imponera. Vad händer om Wesslau går sönder nu eller i ett eventuellt slutspel?

* * * * * * * * * *
26 matcher återstår av grundspelet i årets Elitserie för Djurgården Hockey.
* * * * * * * * * *

- Ska det fortsätta som en berg och djup dalbana eller ska det bli stabilare och bättre?
Det måste bli bättre och stabilare!

-
DIF kan mycket bättre
När får vi se det?


Fortsättning följer...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0