Trendbrott mot Brynäs via en riktig rivstart gav tre poäng!

Elitserien 2011/2012
Omgång 29



Äntligen tre poäng, äntligen seger på Hovet!

Djurgårdens IF - Brynäs IF 5-2
4-1, 0-0, 1-1
Skott: 23-17 (8-5, 7-3, 8-9)
Mål:DIF: Mattias Carlsson, John Norman, Jonas Almtorp, Marcus Nilson, Josef Boumedienne.
Mål:BIF: Sebastian Lauritzen & Daniel Widing
Publik:



Matchen börjar sanslöst bra för Djurgården. Jag hoppades förvisso på en hyfsad start men idag rivstartar DIF ursinnigt. Efter blott fyra minuter och femtioen sekunder står det 3-0. Gästerna Brynäs tar förstås timeout och Johan Holmqvist byts ut och in i kassen kommer Niklas Svedberg. Men inte får Svedberg nån bättre start när Marcus Nilson klappar in 4-0, då har Svedberg stått sex minuter i Brynäskassen. DIF gör mål på allt känns det som. Man får nästan nypa sig i armen för att tro att det är sant det som händer. Tror knappt att DIF själva fattade vad som hänt för det blir lite konstigt spel därefter. Det lugnar ner sig lite och det är Brynäs som försöker komma tillbaka. Gästerna får sedan kontakt i matchen när man gör mål i powerplay. Lite kontakt för gästerna som dock drar på sig två utvisningar i slutsekunderna och DIF får inleda i fem mot tre direkt i andra perioden.



Årets räddning i Elitserien så här långt? - Gå in på elitserienplay eller kolla på Sporten och döm själva.

Det svåraste i hockey är att börja spela i powerplay och DIF får göra det direkt, spel fem mot tre men det ser ganska tamt och lamt ut. DIF får inte till nåt vidare spel och får bara iväg ett ynka skott. Spelmässigt så får Brynäs ner tempot på DIF och jämnar ut spelet allt mer. Gästerna kommer upp mer och mer och försöker få till ytterligare ett reduceringsmål. DIF tar vara på ytorna och kontrar när man får chansen. DIF leder skotten halvvägs in i perioden men fortfarande mållöst. DIF har däremellan ytterligare ett powerplay men det händer inte mycket. Istället så har Brynäs Jakob Silfverberg bästa möjligheten när han bara ska lägga in pucken i tomt mål men Djurgårdens hete målvakt Gustaf Wesslau sträcker ut sig och gör en fotbollsräddning när han plockar pucken. Silfverberg skakar på huvudet och skrattar tyst för sig själv när han åker mot båset och undrar nog hur i hela friden Wesslau lyckades ta den pucken. DIF vinner skotten i den andra perioden och Brynäs har de två farligaste målchanserna men lagen går till paus och ställningen är oförändrad inför tredje.

Tredje perioden väntades bli en rejäl rusch från gästerna för att försöka vända matchen men det kändes som den uteblev. Visst Brynäs försökte men DIF höll det bra och det som de inte gjorde bra ordnade Gustaf Wesslau som storspelade och agerade säkert när det behövdes. Gästerna blev mer och mer frustrerade och sista perioden innehöll en hel del känslor. Bland annat försökte Jonatan Granström och psyka vissa spelare i DIF men det gav absolut ingenting. DIF-spelarna gick inte på det utan gav honom bara ett garv istället. Grahnström lämnade matchen med ett par sekunder kvar sedan han kastat handskarna efter att försökt skrämt Ölvestad till en fight. En annan rolig sak var när Brynäsmålvakten Niklas Svedberg försökte filma att han blivit påkörd och låg och var "skadad", men på repriserna såg man tydligt att han inte ens touchades av den förbipasserande DIF-spelaren Hemmafansen var inte sena att reagera utan visslade ut Svedberg efter det. Dessutom var domaren väl placerad och såg det hela och varnade Svedberg. Det var ett grinigt avslut på sina håll och flera Brynässpelare låg ner eller utgick skadade. DIF spelade dock inte oschysst på något sätt men Brynäs försökte med många medel att få dem ur balans. Tränare Tommy Jonsson gjorde ett sista försök och plockade ut Svedberg i slutet men forne Brynäsbacken Josef Boumedienne kom med upp i anfallet och satte pucken i tomt nät, och var mer än glad för målet. Fast i TV-intervjun efter så var det ett vad som gick upp i rök. Boumedienne lär ha gått direkt ut och rakat av sig sin inte så snygga mustasch..

Slutligen så uttrycker jag ett högljutt Äntligen!..en trepoängare på Hovet och mot Brynäs. Så mycket bättre denna kväll kan det väl inte bli. DIF vinner och det kändes aldrig riktigt oroligt. DIF vinner skotten och det speglar matchen på nåt vis också. Gästerna kom aldrig tillbaka efter DIF:s chockstart men sen spelade DIF stabilt och Gustaf Wesslau var riktigt bra därbak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0