Bra svar på Robert Lauls synpunkter på hockey jämfört med fotboll

Ni kanske har sett fotbollskrönikören Robert Laul på Aftonbladet som skriver syrliga rubriker för att göra sig än mer "populär": Det kanske är en sak när han snackar fotboll men ibland får han en släng av hjärnsläpp, i ett av de senaste inläggen så kritiserar han ishockeyn som en lättare och simpel idrott jämfört med fotbollen i senaste inlägget och det tål ju att svara på. Jag läste på en av mina bloggkollegors sidor och hittade följande:

Här är ett urklipp av inlägget som jag tycker är fantastiskt bra svar på tal. Bra där tränare Lindh!

Läs hela inlägget här

- - - - - - - - - - - - - - -

På tal om fotboll så jobbar ju Robert Laul hårt på att skapa många klick på sin blogg när han provocerar genom att kalla hockey för ett simplare spel än fotboll. Jag skall inte bemöta det med mer än att han säkert är välkommen på någon av tränarutbildningarna för att skapa sig en uppfattning om hockey är ett spel där det saknas djupare taktik eller handlingsplaner för att kunna påverka en matchbild.

DÄREMOT finns det en sak som djupt skiljer hockey från fotboll ur ett mediaperspektiv och det är nivån på skribenterna från respektive idrott. Fotbollen har ett antal mycket skickliga skribenter från diverse (kvälls)tidningar som besitter en fin förmåga till både analys och förståelse av spelet. Detta saknas något enormt i den rapportering som finns från hockey, framför allt om man tar på sig kvällstidningshatten.

Kvällisarna har idag bara Leif Boork som har förmåga att analysera spelet och komma med insikter och analyser av hur matcher och lag beter sig på isen. Resten kommer mest med populistiska utspel, ytliga analyser och krönikor där man försöker framhävda sin egen kompetens, duglighet och (urk!) betydelse för svensk hockey.

Det räcker liksom inte med att se mycket matcher (Nyström upplyser ofta om hur många matcher han ser/har sett), man måste också besitta en förmåga att SE och FÖRSTÅ spelet för att kunna göra trovärdiga analyser. Det är det ytterst få hockeyskribenter som gör. Det mest lysande undantaget är förstås gänget på hockeysverige.se, med den briljante Uffe Bodin i spetsen. Även Enestubbe och Jonas Fahlman tycker jag är duktiga i sina analyser, så det är "på landet" kompetensen finns, vilket i sig inte är så konstigt då det är där som både intresse och tradition är som störst.

Vi får hoppas att Expressen ger Henrik Sjöberg ökat utrymme och att Aftonbladet anställer NÅGON med åtminstone lite analytisk förmåga för hockey.

- - - - - - - - - - - - - - -


Jag tycker tränare Lindh har en bra poäng i det här helt klart. Det är ganska tydligt att herr Laul på Sportbladet har den koll på hockey som han verkar tro. Som vanligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0