Inte konstigt att NHL-proffsen inte orkar spela VM längre..

"Henrik Lundqvist utslagen och tillgänglig för VM"
Nej, blankt nej och glöm det, Henke stoppas denna gången av sina arbetsgivare men sen hade han ändå sagt nej. Henke brukar ju tjura länge över att han åkt ur Stanley Cup. Men det blir så när man spelar i ett lag som numer är känt att inte gå långt när det väl börja gälla. Tyvärr.

Det är inte konstigt att NHL-proffsen inte orkar spela VM längre. Dels har dom en väldigt lång säsong med över 100 matcher om de går till slutspel. Kroppen är oerhört sliten och ofta nuförtiden är de småskadade eller har problem. Många tackar ju nej på grund av sina skador eller att de helt enkelt är för slitna efter en lång säsong, dessutom har Hockey-VM ingen status längre. OS smäller ju högst och det är det stora nuförtiden, nåt måste ju göras åt detta VM varje år. Ändra till varannat eller nåt år till emellan, gör det som med OS, satsa stort fast med ett år emellan eller något.

Årets VM-lag ser ungt och inte så rutinerat ut, men Mårts vet väl vad han gör. Det finns ingen storstjärna med, Loui Eriksson kanske? eller nej han är ingen NHL-star i mina ögon. Det är ett ungt och förhoppningsvis suget och hungrigt lag som vill gå mot guld och VM-final förhoppningvis. Jag sätter ingen stor förhoppning om att det ska bli guld. Men jag tror och hoppas att det här laget kan överraska rejält om allt stämmer ju längre VM går. Det snackas om att Tre Kronor inte kommer nå pallen i år med detta laget och sätter ingen större tro på succé men vi får se, vi får ta match för match så får vi se vad det leder till säger jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0