SM-Final #1:7: "Färjestad tar SM-guldet!"

FÄRJESTAD VINNER SM-GULDET 2011!!
Den 9 augusti 2010 tippade jag Färjestad-HV71 i final här på bloggen. Det blev ju inte riktgt så men FBK är där. Står där stora starka och stadiga. Färjestad vinner SM-guldet i år! Det trodde jag redan den 9 augusti 2010 med.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

******************************

SM-slutspelet 2011



Kampen om Raoul Le Mat-pokalen kan börja

************************************

SM-final #1
Färjestads BK - Skellefteå AIK 0-0

************************************



Färjestads BK - Skellefteå AIK
Löfbergs Lila Arena 19.00


Matchen visas 19.00 på

Dags för SM-final!
Tvåan mot trean i final efter att serievinnarna HV71 åkt ut i fyra raka så det rök om det. Så det är seriens näst och nästnästbästa lag som möts. Kanske ändå helt rätt om man ska vara på det viset. Eller som vi andra att kul om det inte blir favoriterna år efter år. Förra året tog DIF sig från bottenskrapet till final på två säsonger mot serievinnande då också HV71. Det där är historia inte mer sagt om det mer än att vi får ett nytt mästarlag i Elitserien. Eller ja nytt och nytt förresten men Färjestad som så många gånger förr. Det är deras 19:e final sen starten av Elitserien 1976, man har vunnit 8 gånger sedan dess, mest i Elitserien MEN INTE TOTALT: OBS!. Skellefteå har en SM-final 1978 mot Brynäs och då vann man, alltså 1 av 1.

Färjestad är storfavoriter men det går väl inte att räkna ut detta hungrigare SAIK. Det måste man nog ändå säga att SAIK lär vara mer sugna på ett guld på nåt sätt. FBK spelar ju final varannat år minst men självklart törstar dom efter guld VARJE ÅR.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0