-----------------------------------------------------------------------------------

Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist 2, John Norman
Mål:HV: Martin Thörnberg, Kris Beech
Publik: 7246 personer

DIF vände och vann
Djurgården på hemmais mot svenska mästarna i premiären och Fredrik Brembergs första match mot gamla klubben. DIF missade ju slutspelet i European Trophy medan HV spelade finalen så det var två lag som kom till seriestart med olika form. Men det var DIF som tog tag i det direkt. Mål i powerplay direkt genom Mathias Tjärnqvist kanonstart och viktig ledning. DIF trummade på med fart och fläkt framhejade av 7000 personer, trycket var enormt på Hovet denna kväll. HV är inte riktigt med från start men jobbar sig in i matchen och vinner skotten i första perioden men 0-1 stod sig.

I andra var det lite tätare spel. DIF försökte med sitt spel men HV tajtade till det i mittzon och släppte inte igenom så mycket utan lyckades vända på spelet och trycka ner DIF i stället. Det var mycket HV i den andra perioden och nollan bakom Ridderwall skulle spräckas när Martin Thörnberg relativt enkelt satte ett skott från distans och 1-1 var ett faktum. Målet var rättvist óch speglade matchen. HV vinner även skotten i andra perioden med 11-16

I sista perioden var det ställningskrig länge och väl. HV saknade inte chanser att ta ledningen, Fredrik Bremberg var i fokus redan innan matchen och han syntes så klart på isen med sin sköna stil och magnifika puckbehandling, Linkan hade en fem sex pass som skulle resulterat i mål men inga mål eller assist från Linkans klubba, istället blir han liggande på isen i ett byte där han och en annan HV-spelare ligger utslagna på isen samtidigt. Det resulterar i spel fem mot tre för HV i fem minuter när orsaken till Brembergs fall: Josef Boumedienne får hjärnsläpp efter att Bremberg petat till på Josef som svarar med en crosschecking rätt i ansiktet på Bremberg som faller ihop

Inga tänder utslagna för Bremberg

...blödande. I den andra situationen är det en klubba som går upp oavsiktligt i ansiktet på en hv-spelare. Men som sagt HV var ju det bästa laget i powerplay förra säsongen så nu hängde det ett mål i luften. Det är precis vad som händer också när Kris Beech gör 1-2 i spel fem mot tre efter några sekunder. Här känns det som att HV vänder på steken och är på väg mot en säker seger. Men som så många gånger förr så är det inte slut förrän the fat lady sings för på blott 22 sekunder så vänder DIF på matchen. Den nye junioren John Norman får en passning i trängt läge och drar till direkt och det är kvitterat, vilt jubel på läktarna som knappt hinner lägga sig för i nästa byte kommer 3-2 när Mathias Tjärnqvist får en passning av Nils Ekman och drar iväg pucken på handledsskottmaner. Daniel Larsson är störd av trafiken framför kassen och hinner inte med. DIF vänder på matchen och vinner, HV orkar inte ställa om utan tiden rinner ut och det blir förlust för jönköpingslaget. Så himla gött, en liten liten revansch för i våras men men alla ni som läser vet ju att det är lååååångt kvar, det återstår 54 matcher innan allvaret börjar. Den långa vandringen dit har bara börjat.