Söndagsfunderingar: DIFs tunna inledning..

Det är söndag, dock ingen bakissöndag, har haft ett par lugna helger vilket är skönt, men som i vanliga fall för ett par år sedan inneburit full omgång i Elitserien. Men nu år 2010 så är det lördagar som gäller. Så efter gårdagens omgång kan vi konstatera att finallagen HV71 och Djurgården har gjort allt annat än en bra säsongsstart. Djurgården är tredjen sist på pinsamma fyra pinnar. HV71 likadant, men HV kommer igång rejält så ni HV-fjantar kan vara lugna. DIF Hockeys inledning lämnar mycket mer att önska, spelet stämmer inte och man släpper in alldeles för enkla mål och uppspelen och de långa anfallen funkar inte alls. Många av lagen har läst sönder DIF:s spel tror jag samt att det kan vara en viss baksmälla efter SM-finalen, DIF verkar tro att det ska gå lika bra som i slutspelet inte vet jag. Men av det jag sett så är allt annat än nöjd för att hårddra det. Jag tycker anfallsspelet känns tunnt och backsidan läcker, Marcus Ragnarsson och Josef Boumedienne saknas tydligt där bak, det är alldeles för stirrigt, ingen ordning där bak.

Man kan egentligen inte sammanfatta ett lag efter bara fyra matcher i serien men det känns som att spelarna de värvat inte riktigt har hittat in i spelet, samt att de är inte alls så som grovjobbare som Jacob Josefsson, Andreas Engqvist och framförallt Marcus Nilson. Men för att försöka se positivt på det så får vi ge laget tid att spela ihop sig och att de nya hittar sina roller, att nyckelspelare får vara hela samt att Stefan Ridderwall kommer i samma form som förra säsongen. DIF kan inte vara nöjda med att vara 10:a efter fyra omgångar.


+++ Per-Åge Skröders straff mot Linköping som dock inte blev vinnande men vilken straff, HOCKEYGODIS!

++ Straffen som William Wallén satte som avgjorde matchen för Frölunda

+ att straffarna är tillbaka


- Djurgårdens bleka inledning


Inför: ÄNTLIGEN STOCKHOLMSDERBY!
Nu laddar vi för TISDAG för då ska råttäcklena få, äntligen Stockholmsderby mot A I K. Globen är redan fullsatt så när lagen entrar isen så är det 13850 personer. Det vore mer än skönt att sätta dem på plats direkt men man ska komma ihåg att derby är speciella matcher där placering i tabellen inte spelar någon roll. Det blir en helt ny match där inget av lagen kommer lägga två fingrar emellan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0