Den som inte hoppar han är gnagarsvin!

Elitserien 2010/2011
Omgång 6


Stockholmsderby 2010:



AIK Hockey vs Djurgårdens IF
Globen 19.00


Matchen sänds 19.00 på 

Spelmässigt så är det två lag i kris kan man nog kalla det som möts. Tabelltian Djurgården mot tabellelvan AIK. Båda lagen har fått allt annat än den start som man ville. DIF har en trepoängare, en straffförlust och två förluster inför matchen ikväll. Spelarna har längtat efter den här matchen sen AIK blev klart för Elitserien och jag tror viceversa. Men hur som helst nu är det dags. Lagen tränade i Globen igår och tränat idag för att vänja sig vid isen och arenan. Lagen möts i korridorerna ut till isen men man tittar inte varandra i ögonen, förutom två veteraner: Nichlas Falk och Dick Tärnström hälsade snabbt på varandra men annars är det full laddning.

I AIK återfinns två ex-djurgårdare spelar nu sin första match mot sitt gamla lag: Daniel Rudslätt och Johannes Salmonsson som spelat antal matcher i Djurgårdströjan.

Sista ordet: En AIK:are skrev: ”Den som har röst på onsdag är Djurgårdare.” vilket tyder på att AIK kommer bränna allt de har på läktaren för att laget ska slå DIF på isen. Helt rätt inställning men åt fel lag.DIF-fansen kommer hoppa och sjunga som ni minns det såg ut i slutspelet i våras. Den mäktigaste synen på bra länge när HELA GLOBEN hoppade med i Olé Olé Ola-ramsan. Det kommer hända idag igen i minst halva arenan men då kommer ramsan vara: "Den som inte hoppar han är gnagarsvin"



Läget i lagen: Det två heltaggade lag som entrar isen i Globen ikväll, båda är revanschsugna efter ett par mindre lyckade matcher. AIK hade sex spelare skadade mot Färjestad senast men ikväll ser det ut som man får tillbaka fem av dem: Johannes Salmonsson (ex-DIF:are) Patric Blomdahl, Tobias Ericsson, Stefan Johansson och Patrik Nemeth utom Jonas Liwing som är febersjuk. (även han ex-Djurgårdare). För AIK är det bara seger som gäller. Man måste spela mycket bättre än man gjort inledningsvis om det ska bli seger ikväll


I Djurgården är backen Josef Boumedienne är tillbaka efter avstängning mot AIK ikväll vilket betyder mycket för DIF:s försvarsspel ikväll. Marcus Ragnarsson och Stefan Lassen är borta ett tag till. Stefan Ridderwall vaktar Djurgårdens mål.

Matchens profil i Djurgården:



19. Jimmie Ölvestad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0