Mål:Modo: Nicklas Danielsson, Per Svartvadet
Mål:DIF: Christian Eklund Mathias Tjärnqvist
Publik: 6532 personer

Modos nya keeper Tuomas Tarkki kan ta dem långt denna säsongen

DIF tappade matchen i onödan
Det blev precis nästan tvärtom än vad jag bloggade inför matchen. DIF skulle vara beredda för att inte tappa matchen i förtid men istället var det precis det som hände tyvärr. Modo skaffade sig en tidig ledning på ett sätt som måste fått Hardy att slita sitt redan sletna gråa hår.

Så här får det inte se ut!!!

Spel i DIF-zonen och rätt var det är så är det två mot noll framför Stefan Ridderwall och 1-0 är ett faktum. Det får bara inte hända. DIF vann visserligen skotten i första perioden men Modo i ledning. I andra blev det inte bättre utan först var släkten värst när Nicke Danielsson förra året en av nyckelspelarna i DIF som kom in på högerkanten och krutade in 2-0 bakom en till synes chanslös Lill-Riddare i målet. Minuten senare sjabblar DIF-backen David Printz bort pucken på anfallsblå och Per Svartvadet kommer fri från halvplan med Ridderwall, gör en enkel fint och sätter pucken i tom kasse. Stefan Ridderwall hade ingen rolig lördag i Ö-vik. DIF inledde piggt direkt i matchen, vinner skotten men vad hjälper det när man inte kan göra mål. Målskyttet hoppas jag lossnar omgående för det finns spelare med målkänsla som kan. Istället så ger man bort matchen. Känns kanske lite onödigt men det kommer säkert att hända igen så nu vill det till en skärpning inför nästa match. Det är okay att förlora borta mot Modo men inte på det sättet som DIF gjorde det igår. Det är i betyg helt underkänt.

Noterbart: Djurgården hade en 16-årig Elitseriedebutant som extraforward på bänken. Pontus Åberg, skyttekung i J18-landslaget, fick dock ingen istid denna afton