Måndagsfunderingar: Disciplinnämnden kommer rycka sönder säsongen

Så var det måndag igen när helgen går så fort. Ingen hockey och inga matcher idag men man kan väl reflektera det som vart så här långt. Två omgångar spelade i elitserien och serien leds av Luleå, följt av Modo och Färjestad. Två lag som överraskat vilket är kul för Elitserien och serien har bara börjat.

Brembergs återkomst - Boumedienne avstängd
Bremberg kom och sågs, förlorade och blödde på Hovet i torsdags. Linkan retade upp DIF-backen Josef Boumedienne som svarade med en riktig feting fast med klubban i högsta hugg. Linkan klarade tänderna men blödde och fick sy fyra stygn, och för Bom-Bom Boumedienne kan det bli fyra matcher....s avstängning. Det är inte bra för DIF alls, Bom-bom spelar mycket och ska täcka upp för skadade Marcus Ragnarsson så det är riktigt illa. För som DIF uppträdde i två perioder uppe i Ö-vik så var försvaret totalt osynligt, Modo gjorde 3-0 och avgjorde matchen en bit in i andra perioden. Resten av matchen var en transportsträcka till slutsignalen när DIF försökte jobba igen men då var det redan för sent. Jag vill se en markant uppryckning från DIF:s sida, vi ska inte bara förlora på det sättet mot Modo så får alla ni andra säga vad ni vill. Det är min åsikt!

Timrås Ilkka Pikkarainens avstängd
Alldeles nyss kom besked att Pikkarainen i Modo blir avstängd efter tacklingen mot Frölundas Ville Mäntymaa i matchen i fredags. Därför att han hoppade in tacklingen, skridskorna får inte lämna isen när man tacklar. Lite tufft kan tyckas men det här är bara början med disciplinnämnden inblandat. Jag har en känsla som säger: Usch och fy för jag tror den där nämnden kommer förstöra och rycka sönder lagen med avstängningar till höger och vänster under resten av säsongen, det här är bara början hockeylovers...
 
Stockholmshockeyn lever men AIK kommer få en jobbig säsong
Stockholmshockeyn glöder igen när fotbollen är på dekis ordentligt. Det känns rätt gött och få ge tillbaka, minns ni för fyra år sedan, hockeyn var död hette det i Stockholm, den har rest sig och nu passerat fotbollen när de tre storlagen går på dekis i 08-området. Låt hockeyn nu gå före ett tag, risken är ju i och för sig att den snart är ikapphunnen om AIK gör en bottensäsong och trillar rätt igenom. Men nu suger vi på att det är fem glödheta derbyn att vänta i ett utsålt Globen under hösten och våren och att det snackas hockey som aldrig förr i Stockholm med omnejd. Kanske till och med att SSK kommer dras med när de möter AIK och DIF. Jag personligen tycker att DIF-SSK inte känns som nåt derby överhuvudtaget.

Modo Hockey - överraskningen så här långt
Två raka segrar och full pott, kanonstart för Challe Berglund, det kan ju inte bli bättre. Nyckeln kan vara ett nytt spel samt en riktigt bra keeper därbak: Tuomas Tarkki, lyckas han så går Modo långt i år men inte till guld! Kom ihåg var ni läste det.

Kommentarer
Postat av: Marcus

Klart fasen att Ilkka ska stängas av, hade varit konstigt annas

2010-09-20 @ 15:06:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0