Billiga mål sänkte DIF i andra perioden

Elitserien 2010/2011
Omgång 3

Brynäs-Djurgården 4-2
1-1 2-1 1-0
Skott: 21-20 (8-7, 9-5, 4-8)
Mål:BIF: Lars Jonsson, Jonatan Grahnström, Andreas Dackell & Mads Hansen
Mål:DIF: Nils Ekman & Oscar Eklund
Publik: 5381 personer i Läkerol Arena



Andra raka förlusten

Det känns inte bra
efter kvällens match. DIF förlorar igen men jag tycker inte att man är sämre än Brynäs. Hemmalaget bjuds på tvåan och trean när DIF har ledningen och matchen väger över till Brynäs fördel. DIF skapar en del chanser men till skillnad från Owuya så såg Bjurling lugn och säker ut i hemmakassen. Det kunde ha börjat bättre för Mark i sin debut i DIF-kassen. Annars började han bra i kassen och första målet för Brynäs var inte mycket att säga om. DIF kom tillbaka när Nisse Ekman läckert sätter 1-1 helt fri med Björn Bjurling. Första perioden var publikvänlig och båda lagen ville spela anfallshockey.

I andra perioden var det DIF som stack upp och tog ledningen när backen Oscar Eklund klev fram och styrde in Daniel Widings pass framför mål. 1-2 kändes lite rättvist då och DIF spelade stabilt. Men huxflux så vände matchen när Mark Owuya inte riktigt hade marginalerna eller var vän med pucken vid två tillfällen och hemmalaget kunde gå ifrån 1-2 till 3-2. Efter målet så tog Brynäs över matchen mest och även om DIF skapade en hel del chanser så agerade Bjurling hur säkert som helst därbak. Brynäs ledning kändes inte rättvis för fem öre först men efter 3-2 var det inget snack.

I sista perioden avgjorde Brynäs matchen i praktiken när man satte fyran på ett distansskott som satt i nätet bakom en oturlig Mark Owuya. Han kunde fått en betydligt roligare debut. DIF spelar inte som man kan eller ska sett över hela matchen. Små misstag blir matchavgörande idag och sen lyser det rätt klart att försvaret saknar tunga pjäser samtidigt som man nog inte kan slappna av med en ny oprövad keeper i kassen tyvärr. Nu är i alla fall första matchen klar för Mark så nästa match han ska in så hoppas jag att han är mer på alerten och spelar med större säkerhet.

Frågetecken???
Mark Owuya - tuff debut
Jimmie Ölvestad - han finns med på isen men är totalt osynlig, var är den gamla Jimpa??
Daniel Widing - Osynlig mest hela tiden

Matchens profil: Daniel Widing
Ja han stod för ett assist fram till DIFs ledningsmål men annars gjorde han inte mycket väsen av sig. Han såg nervös och osäker ut, drivet i skridskoåkningen som han är mest känd för. Han behöver verkligen kliva fram och göra de viktiga målen om det ska bli spel efter omgång 55 helt klart.

Övriga resultat ikväll:
HV71-Linköping 2-1 efter sudden death
Kvällens flytmål stod Johan Davidsson som turligt vallade in 1-1 med blott sex sekunder kvar av matchen och räddade poäng till HV. Som om inte det var nog så fick HV spela PP i sudden o gjorde 2-1. Egentligen var det Linköpings match men man tappar två poäng ganska onödigt. Usch, det är så man mår riktigt illa.

Timrå-Luleå 2-1 efter straffar
Timrå kniper bonuspoängen på straffar, Luleå missade sina två, Magnus Åkerlund vassare i kassen än Luleås keeper.

Färjestad-Frölunda 1-3

Se upp för Frölunda, de är bättre än vad många tror och de kommer rulla igång som en stark lagmaskin! Stark och smart seger borta mot favorittippade Färjestad på bortais.

Skellefteå-Modo 4-1
SAIK är topptippade och ikväll var det en säker seger.

AIK-Södertälje 4-4
Ett blivande kvalseriemöte eller inte, det får framtiden utvisa

Kommentarer
Postat av: Viktor

Herrejisses inte sett så dålig och sömnig hockey i jönköping på flera år (med lite undantag för matcherna mot timrå o skellefteå).. Att hv fick med sig 2 poäng var ett rent under.



500 tomma stolar i Kinnarps var längesen man såg också, inte så konstigt när den billigaste platsen kostar 275kr iofs, platser som man för övrigt har en fet stålbalk framför sig som skymmer halva planen ?? Ren idioti ...



2010-09-23 @ 23:35:32
Postat av: Anonym

2-3 blev väl matchen emllan fbk-vfhc?

2010-09-24 @ 21:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0