Brynäs IF - Djurgårdens IF 4-3 efter sudden
Mål:BIF: Jakob Silfverberg, Mattias Ekholm, Andreas Dackell, Nicklas Andersén
Mål:DIF: Mario Kempe & Staffan Kronwall, Josef Boumedienne.
Publik:
8092 personer i Läkerol Arena

Ännu en svidande förlust..

Det går ju inte hålla igen men man är ju måttligt besviken hur årets Djurgården presterar eller inte presterar rättare sagt. Idag kämpar man sig åter tillbaka och tar en pinne men det kommer inte hålla i längden. Jag räknade kallt med att chans till poäng skulle vara liten idag, såg inte mycket av matchen heller för den delen utan bakade pepparkakor med frugan denna lördag. Var och kikade lite ett par gånger och hade oturen att få se Brynäs alla tre första mål. Så är det alltid konstigt nog. Visserligen Det började ju bra efter ett par minuter fick jag veta men nästa gång jag kollade så var det 2-1. När jag kollade statistiken så var det utvisningar som fällt avgörande så långt, hann inte mer än klicka ner rutan då kom nästa utvisning och bara sekunder senare så var det 3-1. Tack för kaffet. Återgick till adventsbaket istället. Fick rapporter om att DIF reducerade innan paus och lite kontakt igen. Tog en paus i bakandet och såg sedan delar av tredje perioden. Missade DIF:s kvittering men satte mig och såg de sista tio av matchen. DIF fick kämpa hårt i varje byte och försvara sig. Ligga på kontring och ta vara på ströchanser. Årets DIF lyckas inte få till några längre anfall vilket är problem. Det skapas inte mycket chanser och det kändes livsfarligt varje gång Brynäs var inne i DIF-zonen. Med lite tur kunde båda lagen avgjort i tredje. Brynäs hade det mesta. Matchen gick till sudden där det då kom ett väntat Brynäsmål. Rättvist? vad vet jag, men förmodligen. Djurgården har det tungt uppför nu och jag vet inte hur man ska få ordning på grejerna. Halva serien är avverkad och DIF är inget stabilt lag. Det enda positiva idag var ändå att man kom tillbaka och lyckades bärga en poäng. Men det känns som att det inte håller. Man måste börja vinna. Snart. Väldigt snart.

#70. Mario Kempe piggast i DIF idag!

******************************

På tisdag kommer HV71 på besök till Hovet.
Ska man vara med i den matchen så gäller det att börja ladda redan ikväll.

Övriga matcher:
HV71-Skellefteå 4-1
HV71 ger och tar men ikväll tog man tre poäng mot SAIK. En viktig seger mot ett topplag som Skellefteå. Är laget på gång månntro? - Fredrik Bremberg med i fjärde kedjan men inga poäng. Hur länge ska han hållas? Hur länge pallar han att vara kvar själv?

Frölunda-AIK 4-3

Många göteborgare kan väl andas ut ikväll. Nästa match är lika viktig men ikväll hade man flytet med sig. AIK var på gång när man ledde 1-2 men en stark tredje period gav tre poäng. Viktigt.

18.30 Södertälje-Färjestad 6-2

18.30 Timrå-Luleå 1-4