*Uppdaterad!* Starkt jobbat av DIF i Kraft Arena!

Elitserien 2010/2011
Omgång 19



Tung seger i Skellefteå!

Skellefteå AIK - Djurgårdens IF 4-5
2-1, 1-2, 1-2
Skott: 29-30 (11-9, 11-12, 7-9)
Mål:SAIK: Joakim Lindström 2, Yared Hagos, Mikka Lehtonen 
Mål: Josef Boumedienne, Jimmie Ölvestad, Staffan Kronwall, Nichlas Falk & Marcus Nilson

Stark seger i Kraft Arena!
DIF reste sig verkligen efter torsdagens svidande nederlag. DIF valde Tim Sandberg i kassen ikväll men denne fick ingen rolig start. SAIK ordnade 2-0 efter 12 minuters spel och det såg återigen dystert ut inledningsvis. Men DIF fortsatte trumma och i powerplay så stänkte Josef Boumedienne in viktig reducering 2-1 inna paus. DIF var med spelmässigt och hade häng. Nästa mål väldigt viktigt så i andra är det DIF som kommer ut som det bättre laget och fixade kvittering. SAIK är bra hemma och har seriens poängkung i Joakim Lindström och han får man inte bjuda på det minsta. Han får ett kanonläge i slottet och sätter 3-2 relativt enkelt. Återigen uppförsbacke för DIF som sedan drabbas av en utvisning och får ett powerplay emot sig. Men det vill sig bättre så Jimmie Ölvestad får tag i pucken i egen zon och kontrar iväg, åker ifrån försvararen och fri med SAIK:s målvakt så sitter 3-3. Riktigt bra gjort av Jimpa där. 3-3 står sig i paus.
DIF känns mer stabilt idag och vägrar ge sig idag och kvitteringen innan paus ger bra känsla inför tredje. Pendeln svänger och DIF tar viktigt ledningen i tredje när Nicke Falk får en kanonpass och sätter till klubban direkt. DIF i ledning 3-4 med 9 minuter kvar men så var det ju det här med utvisningar och box play. DIF är inte bra i spel fyra mot fem sett överlag och särskilt inte när seriens vassaste femma med Lehtonen, Jocke Lindström och Fredrik Warg är inne. Just nämde Joakim Lindström styr upp spelet, kommer upp i passningsfickan och väljer att skjuta. Pucken sitter till 4-4 och det såg lite billigt ut. Den pucken ska nog ändå Sandberg ta känns det som. Man ser på tv-bilderna att han verkar tänka detsamma. Tur då idag att DIF får sista ordet när man får ett nytt powerplay. Boumedienne skjuter och Mackan Nilson styr in matchavgörande 4-5 med fem minuter kvar. DIF lyckas hålla undan och tar gruvlig revanch efter den pinsamma insatsen mot AIK senast.

Två veckors uppehåll för "Kalkon-turnering"
Nu väntar ett uppehåll på nästan två veckor. Välbehövligt men riktigt tråkigt. De s.k landslagsturneringarna brukar inte hålla nån vidare klass och Tre Kronor är stor favorit att ta sista platsen som vanligt MEN nye förbundskaptenen Pär Mårts har ju lovat en tuffare mentalitet: "jobba för vinst in i kaklet - det finns inget annat" Ska bli hemskt intressant att se vad han kan komma med. Efter detta uppehållet så väntar två raka hemmamatcher för DIF dessutom. Det borde ge dem lite lugn arbetsro. Nu gäller det att träna bort matcherna som varit och ladda för avslutningen innan jul. Träna bort och jobba bort såna onödiga misstag och brister som vart och slipa detaljer.

-----------------------------------------

AIK är seriens hetaste lag i serien
FEM raka segrar

Timrå-AIK 1-4

AIK är efter kvällens seger i Timrå med 1-4 seriens vassaste lag passande nog innan uppehållet,
Ett resultat som förövrigt lillebrorsan lyckades tippa och blev 1100 pissetassar rikare. Bra avslutning för AIK inför uppehållet



.....men synd om backen Josh McNevin (bilden) som bröt fotleden efter en rätt meningslös och ej helt schysst knuff i ryggen en meter innan sargen av Timrås fegis till finne: Illkka Pikkarainen, måtte han få nån matchs avstängning. Han verkar inte ha så mycket vett i skallen under många stunder på isen. Kanske lika bra att Jonas Frögren och andra backar försöker sätta han likadant lite mer så kanske han inser vad han sysslar med. Sjukt onödigt grej......

och som ett brev på posten så kom nyheten alldeles nyss (kl 22.55)

***SENASTE NYTT: Pikkarainen stängs av en match i väntan på disciplinnämndens beslut. Helt rät, grejen Timråspelaren gör är onödig och han bryr sig uppenbarligen inte om vad som händer härnäst med AIK-spelaren. Skaderisken på en sån här grej är ju..överhängande stor, han faller ju mer eller mindre handlöst in i sargen med foten före. Han bröt två av de tre ben som finns vid fotleden, precis ovanför skridskon och opereras nu i natt vid Sundsvalls sjukhus - Säsongen är över för Josh McNevin. Tungt avbräck för AIK det.

Övriga matcher ikväll:
Brynäs-Frölunda 3-4
Frölunda har två raka segrar och det var välbehövligt innan uppehållet som nog kommer lägligt för göteborgarna. Undrar jag om inte Kenta Johanssons plats börjat hänga löst annars?

HV71-Södertälje 6-1
Inte mycket att säga om. Jag trodde på HV-seger idag och den kom ju programenligt.

Modo - Linköping 4-3 efter straffar
Luleå-Färjestad 3-2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0